LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival mladih

Ranojutarnjom misom završio još jedan Mladifest u Međugorju

Jučer, 6. kolovoza 2020. godine službeno je završilo 31. izdanje Mladifesta u sklopu kojega se mladi okupljaju u Međugorju.

Jučer, 6. kolovoza 2020. godine službeno je završilo 31. izdanje Mladifesta u sklopu kojega se mladi okupljaju u Međugorju.

Šestoga, zadnjega dana 31. Mladifesta s misom koja je održana u 5 sati ujutro na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, završen je još jedan festival mladih u Međugorju pod geslom Dođite i vidjet ćete! prenosi Međugorje info.

Svetu misu u Križevcu predvodio je fra Marinko Šakota uz desetak svećenika i dvjestotinjak župljana i hodočasnika, a ove je godine dio sudionika zbog koronavirusa na festivalu morao sudjelovati online. Tijekom festivala pročitana je poruka koju je napisao papa Franjo, a u kojoj poziva sve da slijede primjer Isusa i Djevice Marije: 
– Veliki uzor Crkve mladoga srca, koja je spremna slijediti Krista s novom svježinom i vjernošću, uvijek ostaje Djevica Marija. Neka vas ovaj primjer nadahne i neka vam bude putokaz – poručio je Sveti otac. 
Svoje iskustvo sudjelovanja na festivalu s nama je podijelila i Tereza iz Dubrovnika koju smo upitali i jesu li se provodile neke posebne mjere zbog koronavirusa Podsjećamo, Bosna i Hercegovina zahtijeva negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati za one koje dolaze iz EU, dok za Hrvatsku i Srbiju taj test nije potreban.
– Mladifest je za mene nešto posebno! Nastojim doći na više dana, ali ove godine nisam uspjela. Ipak, došla sam s prijateljima na završni dan festivala. Ove godine nije bio tako brojan, mladi iz puno država nisu mogli doći, ali je bio jednako predivan, samo skroman. Mene uvijek oduševi to zajedništvo na svetoj Misi i radost koja je gotovo opipljiva, redovi mladih koji čekaju ispovijed i veselje zagrljaja osoba koje se susretnu. Što se tiče mjera zbog korone, na više mjesta su bili dezinficijensi kojima su se svi mogli poslužiti – rekla nam je Tereza.
FOTO: PIXABAY