LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Masovni prometni prekršaji

Radarska kamera prestala raditi zbog previše snimljenih prekršaja, kazne su povučene

Kamera je zabilježila više od deset tisuća prekršaja u jednom danu!

Kamera je zabilježila više od deset tisuća prekršaja u jednom danu!

Radarska kamera postavljena ispred gradilišta na autocesti A16 u Rotterdamu ugasila se prije nekoliko tjedana zbog prevelikog broja snimljenih automobila. Kamera je zabilježila više od deset tisuća prekršaja u jednom danu, prenosi HAK revija.

Kamera, koja je postavljena kako bi nadzirala poštovanje ograničenja brzine na dionici autoceste gdje se obnavlja most, zabilježila je toliko prekršaja da sustav za obradu podataka nije mogao izdržati pritisak. Iako mobilne kamere za kontrolu brzine često snimaju veliki broj prekršaja, ovaj slučaj je bio iznimka zbog izuzetno velikog broja detektiranih prebrzih vozača.

Hrvatska olimpijka osvojila osamnaesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju



Na spornoj dionici autoceste, zbog obnove mosta, nedavno je smanjena dozvoljena brzina na 70 km/h. Mnogi vozači nisu se prilagodili novom ograničenju brzine, što je rezultiralo masovnim prekršajima. Međutim, vlasti su priznale da su i one djelomično odgovorne za situaciju jer oznake za radove nisu bile postavljene na dovoljno velikoj udaljenosti kako bi pravovremeno upozorile vozače.

Gibon Kent Hrvatsku vidi u završnici Lige nacija


Zbog tih propusta, kazne izrečene u proteklim danima povučene su. Dodatni znakovi sada su postavljeni kako bi unaprijed upozorili vozače na smanjenje brzine. Radarska kamera ponovno je aktivirana nakon što su poduzete potrebne mjere kako bi se izbjegao sličan kolaps sustava.

Testiranja proteklih dana pokazala su da je broj kazni znatno manji nego na početku mjeseca, što ukazuje na to da su vozači postali svjesniji novih ograničenja i da dodatni znakovi učinkovito pomažu u smanjenju broja prekršaja.

U Njemačkoj pješake koji krše prometne propise dočekaju velike kazne, evo o kojim je ciframa riječ


 

IZVOR: HAK REVIJA
FOTO: PIXABAY