LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Underwater Photo Marathon

Proglašeni najbolji svjetski fotografi podmorja

– Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledati kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. – rekao je osnivač natječaja.

– Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledati kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. – rekao je osnivač natječaja.

Underwater Photo Marathon ove se godine održao četvrti put. Ovaj online međunarodni fotonatječaj okuplja zaljubljenike u podmorje i podvodnu fotografiju. Samo natjecanje odvilo se u sljedećih 6 kategorija: fotografija ambijenta s ili bez modela; makrofotografija; crno-bijela fotografija olupine; hladne vode te slatkovodne ljepote i živi svijet rijeka, jezera i izvora; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio.

 

Foto: Salvatore Ianniello

 

Ovogodišnji radovi primali su se do 01.03. 2016., a četvrti maraton ispunio je sva očekivanja i srušio rekord po broju prijava natjecatelja i zemalja koje su sudjelovale. Ukupno je sudjelovalo 381 natjecatelj iz čak 37 zemalja.

Peteročlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Lyagushkin (Rusija), Pedro Vasconselos (Portugal), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska) ocjenjivali su fotografije gotovo pet dana. Napravili su poredak od deset najboljih natjecatelja za svaku pojedinu kategoriju. Pristiglo je jako puno visoko kvalitetnih fotografija, što se prije svega odnosi na creativity/fashion kategoriju i kategoriju porfolio.

Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledati kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. Čestitamo još jednom svim dobitnicima te zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju. Hvala sponzorima i partnerima koji su nesebično pomogli i učinili ovo natjecanje još boljim i prestižnijim, kako bi svim našim prijateljima i svijetu prenijeli mnoštvo vaših prekrasnih fotografija podmorja.–  zahvalio je Damir Zurub, osnivač međunarodnog foto natječaja

Svi rezultati i pobjednici po kategorijama objavljeni su na službenim mrežnim stranicama. Završna dodjela nagrada i otvorenje izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija održati će se u BIZkoshnica galeriji u Zagrebu, Ilica 71/I kat u subotu 19.03.2016. u 18:30h. 

FOTO: MASSIMO GIORGETTA