LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stravično ubojstvo

Profesor povijesti i geografije iz Francuske ubijen zbog laži jedne od učenica?

– Nisam nikada mislio da će moju poruku vidjeti teroristi. Nisam želio nikome nauditi tom porukom. – rekao je otac djevojčice.

– Nisam nikada mislio da će moju poruku vidjeti teroristi. Nisam želio nikome nauditi tom porukom. – rekao je otac djevojčice.

Samuel Paty bio je profesor geografije i povijesti čiji je život završio tragično, i to zbog laži koje je izrekla njegova 13-godišnja učenica. Naime, ona je izmislila priču da tjera učenike muslimanske vjeroispovijesti da napuštaju učionicu kako bi pokazivao slike golog Proroka, piše The Guardian.

Na današnji dan: bizarno ubojstvo mladog nogometaša zbog – autogola


Djevojčica je cijelu priču izmislila kako bi se opravdala ocu za izostanke rekavši da ju je profesor suspendirao s nastave dva dana jer se nije složila s njim. Kasnije je priznala da uopće nije bila u razredu kada je profesor pokazivao karikature iz satiričkih novina Charlie Hebdo. Nije mislila da će sve otići tako daleko.

U Francuskoj devetogodišnja djevojčica piše prijemni za fakultet


Njezin 48-godišnji otac objavio je video u kojemu zahtjeva da se profesora izbaci iz škole zbog diskriminacije, a naknadno je policiji i školi rekao da je profesor kriv zbog pokazivanja fotografije pornografskog sadržaja i širenja islamofobije. Sve skupa bilo je dovoljno da 18-godišnji Anzorov plati dvojici dječaka da identificiraju Patyja da bi mu zatim odrubio glavu.

Policija upala na prestižni francuski fakultet i uhitila 70 studenata


Djevojčica je priznala laž tek nakon što joj je policija rekla da je nekoliko njezinih kolega reklo da ona nije tada bila na nastavi i da Paty nije rekao učenicima da izađu. Njezin odvjetnik ističe da teret ne bi trebao pasti na nju, nego na njezina oca koji je pretjerano reagirao, a koji je kasnije i sam rekao da je bio glup i da se ponio idiotski:
– Nisam nikada mislio da će moju poruku vidjeti teroristi. Nisam želio nikome nauditi tom porukom. Teško je shvatiti kako smo se našli u ovoj situaciji, da smo izgubili profesora povijesti i da svi krive mene. – izjavio je djevojčicin otac, prenosi The Guardian.
FOTO: PIXABAY