LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stravično ubojstvo

Profesor povijesti i geografije iz Francuske ubijen zbog laži jedne od učenica?

– Nisam nikada mislio da će moju poruku vidjeti teroristi. Nisam želio nikome nauditi tom porukom. – rekao je otac djevojčice.

– Nisam nikada mislio da će moju poruku vidjeti teroristi. Nisam želio nikome nauditi tom porukom. – rekao je otac djevojčice.

Samuel Paty bio je profesor geografije i povijesti čiji je život završio tragično, i to zbog laži koje je izrekla njegova 13-godišnja učenica. Naime, ona je izmislila priču da tjera učenike muslimanske vjeroispovijesti da napuštaju učionicu kako bi pokazivao slike golog Proroka, piše The Guardian.

Djevojčica je cijelu priču izmislila kako bi se opravdala ocu za izostanke rekavši da ju je profesor suspendirao s nastave dva dana jer se nije složila s njim. Kasnije je priznala da uopće nije bila u razredu kada je profesor pokazivao karikature iz satiričkih novina Charlie Hebdo. Nije mislila da će sve otići tako daleko.

Njezin 48-godišnji otac objavio je video u kojemu zahtjeva da se profesora izbaci iz škole zbog diskriminacije, a naknadno je policiji i školi rekao da je profesor kriv zbog pokazivanja fotografije pornografskog sadržaja i širenja islamofobije. Sve skupa bilo je dovoljno da 18-godišnji Anzorov plati dvojici dječaka da identificiraju Patyja da bi mu zatim odrubio glavu.

Djevojčica je priznala laž tek nakon što joj je policija rekla da je nekoliko njezinih kolega reklo da ona nije tada bila na nastavi i da Paty nije rekao učenicima da izađu. Njezin odvjetnik ističe da teret ne bi trebao pasti na nju, nego na njezina oca koji je pretjerano reagirao, a koji je kasnije i sam rekao da je bio glup i da se ponio idiotski:
– Nisam nikada mislio da će moju poruku vidjeti teroristi. Nisam želio nikome nauditi tom porukom. Teško je shvatiti kako smo se našli u ovoj situaciji, da smo izgubili profesora povijesti i da svi krive mene. – izjavio je djevojčicin otac, prenosi The Guardian.
FOTO: PIXABAY