LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STANJE APSURDA

Profesor dobio otkaz jer su se studenti žalili da im je njegov kolegij pretežak

Peticiju je potpisalo 80 studenata, a u peticiji su naveli kako kolegij gdje puno studenata padne ili dobije lošu ocjenu ne služi studentima da nešto nauče.

Peticiju je potpisalo 80 studenata, a u peticiji su naveli kako kolegij gdje puno studenata padne ili dobije lošu ocjenu ne služi studentima da nešto nauče.

Profesor Maitland Jones Jr. sa Sveučilišta New York (NYU) dobio je otkaz nakon što su su se studenti žalili na težinu kolegija kojeg predaje. Organizirali su peticiju koja je dovela do ovog ishoda, a s ishodom otkaza ne slažu se roditelji i učitelji koji objašnjavaju da je takva reakcija Sveučilišta pokazatelj toga da akademski standardi više nisu na poželjnoj razini, prenosi The Guardian.

Roditelji objašnjavaju da su profesori tu upravo kako bi pred studente postavljali svojevrsne intelektualne izazove kroz koje će se razvijati, međutim u tome se ne slažu i sami studenti. Peticiju je potpisalo 80 studenata, a u peticiji su naveli kako kolegij gdje puno studenata padne ili dobije lošu ocjenu ne služi studentima da nešto nauče. S druge strane, svrnuli su se i na to da takav ishod nije na dobrobit studenata, a na koncu ni cijelog odsjeka za kemiju.

Iako u peticiji nema govora o tome da profesor treba dobiti otkaz, Jones je dobio obavijest o poništavanju ugovora.

Ostali profesori kemije ovakvu odluku nisu dočekali raširenih ruku te su se obratili dekanima o tome kako takva reakcija dekana potkopava slobode i dokazane prakse učenja na fakultetu.

 

 

 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA