LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezadovoljan odlukom poslodavca

Pripravnik navodno proveo oko 50 sati na WC-u, pa se čudio što su mu srezali plaću

– Radiš 8 sati dnevno, 22 dana mjesečno, što znači da 6 dana provedeš u toaletu, tko ti ne bi srezao plaću? – odgovorio je pripravniku jedan korisnik Facebooka.

– Radiš 8 sati dnevno, 22 dana mjesečno, što znači da 6 dana provedeš u toaletu, tko ti ne bi srezao plaću? – odgovorio je pripravniku jedan korisnik Facebooka.

Jedan se pripravnik nedavno požalio na društvenim mrežama jer mu je navodno srezana plaća zbog toga što je previše vremena provodio na toaletu prethodni mjesec, točnije 49,5 sati, piše Oddity central.

Zaposlenik se htio pojadati jer mu je poslodavac neopravdano smanjio plaću zbog toga što je po dva sata dnevno bio na toaletu, a nije ga prethodno upozorio da bi mu zbog toga mogao srezati plaću.

U grupi je pitao članove kako da postupi i objasnio da je prošli mjesec radio kao pripravnik 22 dana, ukupno 195 sati, sa satnicom od oko 150 kuna. Obratio se ljudskim resursima jer je u konačnici dobio oko 4000 kuna manju plaću.

Ne osporava da je puno vremena provodio u toaletu, ali ne podržava način na koji je došlo do toga da mu se ona sreže. Također, rekao je da mu je tvrtka zaprijetila otkazom ako ne ostavi cijelu situaciju na miru.

Pripravnik je htio dalje prijaviti slučaj, no njegovi su roditelji bili protiv toga, a reakcije javnosti bile su podijeljene. Dok su ga neki podržali i potaknuli da prijavi slučaj nadležnima, drugi podržavaju poslodavca:
– Tvrtka nema novac da te šalje na toalet. Koja tvrtka zapošljava nekoga da sjedi u toaletu 2 sata dnevno? 

– Radiš 8 sati dnevno, 22 dana mjesečno, što znači da 6 dana provedeš u toaletu, tko ti ne bi srezao plaću?
FOTO: PIXABAY