LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Puotvanja nakon pandemije

Poželite li otputovati u Italiju ovog ljeta, možda ćete se prvo morati registrirati!

Italija poduzima inovativne mjere u sprečavanju potencijalnog širenja virusa. Poželite li otputovati na područje Sardinije, Apulije ili pak Basilicate, morat ćete ispuniti online prijavnicu.

Italija poduzima inovativne mjere u sprečavanju potencijalnog širenja virusa. Poželite li otputovati na područje Sardinije, Apulije ili pak Basilicate, morat ćete ispuniti online prijavnicu.

Italija kao bitno pogođena zemlja pandemijom koronavirusa uvela je nešto novo za sve turiste – registraciju pri dolasku. Tri pokrajine odlučile su poduzeti ovaj dodatan korak opreza kada je u pitanju turizam.

Ako poželite otputovati na područje Sardinije, Apulije ili Basilicate, morat ćete ispuniti online prijavnicu. Na to će biti primorani i lokalni turisti. Ovaj potez važan je za talijansku regionalnu vlast i snage reda kako bi spriječili ili zabilježili na vrijeme ponovnu aktivaciju virusa na svojem teritoriju.


Vezano: „Re-open EU” – najnovije informacije vezane za putovanja


Sardinija

Prilikom dolaska na područje Sardinije potrebno je s odgovarajućim vlastima podijeliti određene informacije, kao što je kontakt te podatke o sredstvima putovanja kojima ste pristigli. Osim toga važna je i informacije gdje će turisti odsjesti te trebaju priložiti podatke s osobne iskaznice.

Apulija

U Apuliji je, također, praksa da svi turisti prije dolaska ispune online upitnik. Potiče ih se i da preuzmu aplikaciju kojom bilježe sva mjesta koja su posjetili u toj regiji kako bi bili informirani o potencijalnom novom izbijanju epidemije te jesu li bili u doticaju sa žarišnom zonom.

Basilicata

Unatoč manjoj popularnosti ove siromašnije talijanske regije i za nju je potrebna registracija. Potencijalan problem javlja se kad građani i turisti dolaze iz bogatijih krajeva koji uživaju veći promet ljudi te tako postaju potencijalni prenositelji virusa.

FOTO: PIXABAY