LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Situacija daleko od idealne

Ponovno pokretanje The Pirate Baya

Ovaj se vikend The Pirate Bay vratio na svojoj staroj domeni, no s novim logom – feniksom koji se izdiže.

Ovaj se vikend The Pirate Bay vratio na svojoj staroj domeni, no s novim logom – feniksom koji se izdiže.

Skoro dva mjeseca prošlo je otkad smo popratili kako je švedska policija upala u urede The Pirate Baya te zaplijenila kompjutere i servere.

Spomenili smo i IsoHuntovo vraćanje The Pirate Baya, pod nazivom Old Pirate Bay, pri čemu je skinut sav sadržaj koji je taj servis posjedovao te je ponovno uploadan na servere.

Ovaj se vikend The Pirate Bay vratio na svojoj staroj domeni, no s novim logom – feniksom koji se izdiže, kako bi pokazali svoju nepobjedivost pred vlastima. Ova dvomjesečna pauza bez vlastite domene i servera najduže je što je TPB ikad bio ugašen. 

No, situacija je daleko od idealne. Osim nešto jednostavnijeg izgleda stranice te već spomenutog promijenjenog loga, s projekta ovog servisa za ilegalno skidanje torrent sadržaja maknuti su moderatori i administratori.

Upravo to može rezultirati velikim brojem lažnog sadržaja te virusa. Torrent Freak je objavio nekoliko izjava prijašnjih ključnih djelatnika TPB-a koji osuđuju ovu odluku te smatraju apsurdnim da će bez moderatora i administratora stranica uspješno funkcionirati, opisuju ovo i najgorim scenarijem koji se mogao odigrati.

Također, najavili su pokretanje pravog „novog“ TPB-a, na novoj domeni te sa zaposlenicima koji su u prošlom desetljeću imali ključnu ulogu u održavanju servisa.

Za sve podanike skidanja s torrent servisa, savjetujemo da još malo pričekaju sa skidanjem sadržaja s The Piratea Baya. A za one hrabre savjetujemo da se pobrinu da su im antivirusni softveri upaljeni i ažurirani. 

FOTO: THE PIRATE BAY