LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ubojstvo u Albaniji

Policija ubila mladića koji je za vrijeme policijskog sata bio vani

Albanski policajac bez opravdanog je razloga, čini se, pucao u 25-godišnjaka koji je bio na ulici u nedozvoljeno vrijeme.

Albanski policajac bez opravdanog je razloga, čini se, pucao u 25-godišnjaka koji je bio na ulici u nedozvoljeno vrijeme.

U Tirani, glavnom gradu Albanije, od jučer se prosvjeduje zbog ubojstva 25-godišnjaka koji je bio na ulici unatoč policijskom satu. Naime, ubio ga je policajac koji je rekao da je mladić kod sebe imao vatreno oružje, za što se ispostavilo da nije istina, prenosi Reuters.

Nekoliko je stotina ljudi zbog ovog brutalnog čina izišlo na ulice Tirane i tražilo pravdu, kao i ostavku ministra unutarnjih poslova Sandera Lleshaja. Prosvjednici su bacali kamenje i petarde na policiju, a zapalili su i božićno drvce ispred zgrade MUP-a. 
 

U prosvjedu je ozlijeđeno barem 8 policajaca, dok su prosvjednici rastjerani suzavcem. Ubijeni mladić navodno je išao na tisak kupiti cigarete, pri čemu je imao predmet koji je nalikovao oružju zbog čega je policajac pucao u njega, točnije, zbog toga što se oglušio na njegovu zapovijed.  

Iz MUP-a su kasnije priopćili da je policajac krivo postupio te da je upotrijebio prekomjernu silu, nakon čega je uhićen.
FOTO: UNSPLASH