LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Snježna preobrazba

Pojavom snježnih pahulja Darth Vader stiže u Poljsku

U jednom malenom poljskom gradiću svaki put kad padne snijeg događa se nešto prilično nevjerojatno. U neobičnu priču uključili su se i blagdanski raspoloženi Stormtrooperi.

U jednom malenom poljskom gradiću svaki put kad padne snijeg događa se nešto prilično nevjerojatno. U neobičnu priču uključili su se i blagdanski raspoloženi Stormtrooperi.

Poljska – zanimljiva zemlja s još zanimljivijim kipovima. Naime, u Poljskoj postoji jedan grad koji se zove Wejherowo i za koji vjerojatno nitko ne bi čuo da se tamo svaki put kad padne snijeg ne dogodi nešto poprilično neobično što oduševljava cijeli svijet.

Vjerovali ili ne, snijeg jedan od njihovih kipova transformira u Dartha Vadera, zlikovca iz Ratova zvijezda. Taj kip većinu vremena predstavlja Jakuba Wejhera po kojem je grad Wejherowo i dobio ime te mu odaje počast. Wejher je bio vojskovođa u 17. stoljeću te je čak i osnovao taj grad davne 1643. godine Ipak, čini se da će ga većina svijeta pamtiti po tome kako uz malo snijega u kratkom vremenu od tamo nekog zemaljskog vojskovođe postaje moćni Darth Vader.

Darth Vader, FOTO: Instagram/Miasto Wejherovo

Mnogi građani Wejherova odlučili su prokomentirati događaj na društvenim mrežama, fotografijama na Instagramu, a komentarima posebno na Facebooku pa su se tu našle i izjave da je grad i više Galaktički imperij nego demokracija.

Međutim, čini se da Wejherovo uistinu planira dolazak Dartha Vadera. Nedavno su u centru grada primijećeni Stormtrooperi kako hrane golubove vjerojatno iščekujući povratak svoga gospodara. Mi bismo rekli da su odlučili tom gestom i turistički iskoristiti potencijal zbog skore premijere filma Star Wars: Rogue One.

Kako god bilo, hvala Yodi i svim ostalim Jedijima jer čini se da su ovi Stormtrooperi dobri, vjerojatno zahvaljujući blagdanskom raspoloženju. 

FOTO: STUDENTSKI.HR