LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RANJENI MORSKI PAS

Podvodni fotograf i ronioc objavio video s morskim psom u „glavnoj ulozi”, a prizori su zatekli mnoge

Sparkman je video objavio u siječnju, međutim tek je ovaj tjedan postao viralan. Što je prouzrokovalo povrede još uvijek se samo nagađa, a ako je u pitanju ljudska ruka, složni su komentatori, potrebno je odmah reagirati.

Sparkman je video objavio u siječnju, međutim tek je ovaj tjedan postao viralan. Što je prouzrokovalo povrede još uvijek se samo nagađa, a ako je u pitanju ljudska ruka, složni su komentatori, potrebno je odmah reagirati.

U vodama južne Australije Dean Sparkman zabilježio je nesvakidašnji prizor. Snimiti veliku bijelu morsku psinu već je uzbudljivo samo po sebi, ali ova je bila drugačija – pretučena, piše National Geographic.

Taj je podvodni fotograf i snimatelj na svom kanalu Sea Dragon Films postavio snimku na kojoj se vidi tri metra dugo stvorenje, čija je cijela desna strana tijela, od vrha nosa do kraja peraja prekrivena ožiljcima i posjekotinama.

Unatoč očitim ozljedama, velika bijela psina plivala je mirno, a taj podvodni fotograf i ronioc ističe kako nikada nije vidio tu vrstu u tako lošem stanju.

To je prekrasan morski pas koji je prošao kroz sito i rešeto, rekao je.

Iako se činilo da ju jako boli, bila je izuzetno mirna, a njegova snimka izazvala je veliku količinu komentara, no najveća polemika povela se oko toga što je istinski uzrok tih povreda. 

Sparkman je naveo kako je njegova pretpostavka da je glavni uzrok na tijelu morskog psa propeler nekog velikog broda ili kavez za tune u kojima se morski psi često zaglave.

Međutim, dok sam je snimao kako pliva, primijetio sam da su neki od ožiljaka stari, a neki svježi, dodao je i istaknuo da ga je to dodatno zbunilo.

Jedni su smatrali i kako su ogrebotine posljedica češljanja morskog psa po koraljnom grebenu, sukoba oko ženke, a možda i neugodnog susreta s ražama. S druge strane, zbog karakterističnih ožiljaka na nosu ima i onih koji misle da su to „uspomene” na susret s omiljenim plijenom – tuljanom.

Sparkman je video objavio u siječnju, međutim tek je ovaj tjedan postao viralan. Što je prouzrokovalo povrede još uvijek se samo nagađa, a ako je u pitanju ljudska ruka, složni su komentatori, potrebno je odmah reagirati.
FOTO: YOUTUBE, SCREENSHOOT