LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prava prilika za ljubitelje filma

Pobjedom na kvizu do crvenog tepiha u Cannesu

Deset sretnika dobit će priliku otputovati na filmski festival u Cannesu. Sve što se treba napraviti jest riješiti kviz.

Deset sretnika dobit će priliku otputovati na filmski festival u Cannesu. Sve što se treba napraviti jest riješiti kviz.

Započelo je treće izdanje natjecanja u znanju europskog filma. Deset sretnika osvaja put na 72. izdanje filmskog festivala u Cannesu gdje će moći iz prve ruke saznati sve o europskoj kinematografiji. Također će imati priliku vidjeti sve velike face europskog, ali i svjetskog filma i prošetati crvenim tepihom.

Sve što je potrebno kako bi se došlo do nagrade jest odgovoriti na 18 pitanja vezanih uz europski film. Pitanja se mogu pronaći na službenim stranicama kreativne europe wealllovestories.eu/filmcontest. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi stanovnici Europske unije kao i stanovnici čije su zemlje u projektu Kreativne Europe (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis). Igra traje do 19. ožujka kada je i ujedno zadnji dan za riješiti kviz. Za svaki točan odgovor dobiva se jedan bod dok se dodatni bodovi mogu zaraditi ako se zaprati Facebook i Twitter stranica Kreativne Europe. Pobjednici se biraju početkom travnja.

Igra je organizirana u suradnji s Europskom komisijom u sklopu Kreativne Europe. Cilj je promocija i popularizacija europskog filma među mlađim generacijama. Kreativna Europa program je Europske unije koji traje sedam godina; sve do 2020. godine Namijenjen je kulturnom i audiovizualnom sektoru u okviru kojeg se nalaze dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA. Upravo je nagradna igra organizirana u potprogramu MEDIA.

FOTO: PIXABAY