LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VELIKO PRIZNANJE

Petrinjska udruga IKS dobila međunarodnu nagradu za pozitivan utjecaj na društvenu zajednicu

Ovo priznanje svrstalo je petrinjsku Udrugu IKS uz sam bok brojnim borcima za pristup izvrsnom obrazovanju i društvenim promjenama diljem svijeta

Ovo priznanje svrstalo je petrinjsku Udrugu IKS uz sam bok brojnim borcima za pristup izvrsnom obrazovanju i društvenim promjenama diljem svijeta

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada International Montessori Awards 2022 organizacijama i pojedincima iz čitavog svijeta koji u svom svakodnevnom radu koriste Montessori pristup u svrhu pozitivnog utjecaja na društvene zajednice, jedno vrijedno priznanje stiglo je i u Hrvatsku, a nagrađena je Udruga IKS iz Petrinje.

Petrinjska Udruga IKS prepoznata je od strane Montessori Grupe, globalnog lidera u podršci kvalitetnom obrazovanju,  kao organizacija koja izrazito doprinosi dobrobiti zajednice i pozitivnim promjenama u okruženju te je njihov rad, posebice u izrazito zahtjevnom razdoblju uzrokovanom potresima na Banovini, nagrađen u kategoriji Social Impact and Change.

Od 2003. godine činimo sve što možemo da u našem okruženju budemo pokretač promjena - promičemo uključivost, prihvaćanje različitosti i osnaživanje svih pripadnika naše zajednice. Montessori pristup pokazao se kao najbolji način i smjer koji koristimo u našim brojnim projektima te na taj način ostvarujemo rezultate na koje smo doista ponosni. Sljedeće godine obilježavamo jubilarnih 20 godina rada, a ovo priznanje je kruna svega što činimo kako bismo u našu zajednicu integrirali vrijednosti za koje smatramo da su ključne u stvaranju uključivog, poticajnog i uspješnog društva, izjavila je u povodu dobivanja nagrade Nadja Matešić iz Udruge IKS.

Ovo priznanje svrstalo je petrinjsku Udrugu IKS uz sam bok brojnim borcima za pristup izvrsnom obrazovanju i društvenim promjenama diljem svijeta, među kojima se nalazi i Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, koja je na ovogodišnjoj dodjeli nagrađena za svoj serijal priča Storytime with Fergie and Friends.

FOTO: PRESS, MEDIAVAL