LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
REZERVACIJA SMJEŠTAJA

Ovo su stvari na koje ovo ljeto trebate obratiti pozornost prilikom rezerviranja apartmana

Kako biste izbjegli postati žrtva internetskih prijevara u turističkom sektoru, ovo je nekoliko važnih savjeta za sigurnu online-rezervaciju smještaja.

Kako biste izbjegli postati žrtva internetskih prijevara u turističkom sektoru, ovo je nekoliko važnih savjeta za sigurnu online-rezervaciju smještaja.

Rezultati nedavnog istraživanja tvrtke za internetsku sigurnost McAfee otkrili su da 56 posto putnika koristi online-metode pronalaska smještaja, što ih čini lakom metom cyber kriminalaca.  Međutim, online-rezervacija može biti nesigurna, posebno za one koji nemaju iskustva u prepoznavanju lažnih ponuda i loših smještaja, izvještava N1. Kako biste izbjegli postati žrtva internetskih prijevara u turističkom sektoru, evo nekoliko važnih savjeta za sigurnu online-rezervaciju smještaja.

Koristite provjerene platforme

Često se dogodi da putnici, u želji za uštedom na smještaju, pronalaze nepoznate web-stranice ili platforme za iznajmljivanje. Ove stranice na prvi pogled ne izgledaju sumnjivo, ali ih otkrivaju gramatičke greške i lažni korisnički komentari. Pouzdane stranice redovito ažuriraju svoj sadržaj kako bi izbjegle pogreške koje narušavaju profesionalnu sliku pružatelja usluga.

Također je važno obratiti pozornost na naziv domene internetske stranice. Najpouzdanije domene završavaju na .com ili na kraću oznaku zemlje u kojoj se stranica nalazi (primjerice, .hr za Hrvatsku).
Kako biste osigurali svoj odmor, nastojte rezervirati smještaj na poznatim servisima za iznajmljivanje s dobrim ugledom. Možda ćete morati platiti nešto više, ali bit ćete sigurni da vas nitko neće prevariti.

Čitajte recenzije

Svaka pouzdana tvrtka za iznajmljivanje smještaja i domaćin, bez obzira na regiju ili svjetsku lokaciju, stavlja naglasak na zadovoljstvo svojih gostiju. Stoga, na svojim web-stranicama pružaju mogućnost ostavljanja recenzija i ocjena, u kojima gosti dijele svoje dojmove o kvaliteti smještaja, usluzi, sadržajima, čistoći i drugim važnim aspektima. Ove recenzije pomažu vam da steknete realan uvid u ono što možete očekivati ako se odlučite rezervirati određeni smještaj.

Obratite pažnju na uvjete otkazivanja

Neka smještajna mjesta imaju određene rokove unutar kojih možete besplatno otkazati rezervaciju. Nakon tih rokova rezervacija se djelomično ili u potpunosti naplaćuje. Ako postoji visoka vjerojatnost da ćete morati otkazati putovanje, potražite smještaj s fleksibilnim uvjetima otkazivanja ili provjerite ima li dostupnih opcija putnog osiguranja koje pokriva otkazivanje.
Ne plaćajte unaprijed. Greška plaćanja unaprijed događa se češće nego što mislite, a kako biste izbjegli ovu situaciju, odaberite smještaje koji vam omogućuju rezervaciju bez plaćanja unaprijed. Također, plaćanje unaprijed može ugroziti sigurnost vaše kreditne kartice, stoga je to još jedan razlog više za rezervacije bez plaćanja unaprijed.
FOTO: UNSPLASH