LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ukrajina

Ove ukrajinske i međunarodne organizacije pružaju pomoć Ukrajini, a pomoći može i svatko od nas

Kako bi pomogle civilima u Ukrajini, mnoge ukrajinske i međunarodne organizacije već su na terenu, a pomoći im može i svatko od nas.

Kako bi pomogle civilima u Ukrajini, mnoge ukrajinske i međunarodne organizacije već su na terenu, a pomoći im može i svatko od nas.

Vijesti o ruskoj invaziji na Ukrajinu odjeknule su diljem svijeta, a dok čitamo vijesti o oružanim napadima, dok gledamo kako kolone automobila napuštaju Ukrajinu i dok uživo svjedočimo broju ratnih žrtava, ne možemo se ne osjećati bespomoćno. 

Kako bi pomogle civilima u Ukrajini, mnoge ukrajinske i međunarodne organizacije su na terenu, a pomoći im može i svatko od nas. Sastavili smo popis nekoliko organizacija kojima možete donirati novac i tako direktno pomoći Ukrajini. 
  • Ukrajinski Crveni križ od početka krize je na terenu i pomaže civilima. Donirati možete ovdje.
  • CARE International prikuplja novčana sredstva kako bi mogao nabaviti hranu i ostale potrepštine za Ukrajince pogođene ratom. Donirati možete ovdje
  • UNICEF Ukrajina pruža pomoć djeci i obnavlja škole stradale u napadima. Donirati možete ovdje
  • Doktori bez granica rade s lokalnim liječnicima i bolnicama kako bi svima u Ukrajini osigurali medicinsku pomoć. Donirati možete ovdje
  • britanska organizacija Save the Children također pomaže djeci zahvaćenoj ratom. Donirati možete ovdje
  • kijevska organizacija Come Back Alive od 2014. pomaže ukrajinskim vojnicima. Više o organizaciji dostupno je na njihovom Facebook profilu
  • ukrajinske organizacije Razom for Ukraine i Sunflower of Peace također pomažu vojsci i civilima na terenu u Ukrajini. 
  • The Kyiv Independent Ukraine World neovisni su novinarski projekti koji donose vijesti o krizi u Ukrajini. Na njihovim stranicama dane su informacije o tome kako im možete pomoći da nastave informirati javnost. 
  • UNHCR (United Nation's Refugee Agency) pomaže ratnim izbjeglicama. Donirati možete ovdje
Više organizacija i načina za pomoći Ukrajini možete pronaći na ovom popisu. Prije doniranja svakako je važno vidjeti jesu li organizacije vjerodostojne jer čak i u ratu neki korisnici društvenih mreža žele ostvariti profit na račun rata. NBC piše o korisnicima društvenih mreža koji su na TikToku objavljivali lažne ratne snimke i prikupljali donacije. 
FOTO: UNSPLASH