LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava na daljinu

Otvorenje škola na sjeveru primjer života nakon koronavirusa; evo kako sada izgleda nastava

Iako su otvoreni nakon Uskrsa, danski vrtići i škole morali su se prilagoditi situaciji, pa su se učenici suočili s potpuno drugačijim pohađanjem nastave.

Iako su otvoreni nakon Uskrsa, danski vrtići i škole morali su se prilagoditi situaciji, pa su se učenici suočili s potpuno drugačijim pohađanjem nastave.

Škole u Danskoj nakon Uskrsa ponovno su otvorene za učenike od prvog do petog razreda, a jednako tako opet rade i vrtići. Međutim, vraćanje na stari način života daleko je od istinitog, pa su se tako ovi školarci našli u posve novoj situaciji. 
Vezano: Na sjeveru se uskoro otvaraju vrata škola, ali nema završnih ispita
Kako piše CNN, Jimmy Skov Glasdam Adetunji iz jedne škole u gradu Rodovreu mjerio je razmak između klupa kako bi 440 učenika moglo boraviti u svojim učionicama uz fizički razmak od dva metra. Osim toga, djeca moraju svaka dva sata prati ruke, a na dvorištu borave na površinama koje je Adetunji odijelio trakom na šest odjeljaka. 

Škole printaju karte koje označavaju ulazne i izlazne rute i osiguravaju djeci da ostanu vani što je više moguće. Također, površine poput umivaonika, WC školjki, kvaka i slično, moraju biti dezinficirane najmanje dva puta dnevno.

Učenici čine oko 10% danskog stanovništva, a s obzirom na to da je riječ o djeci koju je teško u potpunosti kontrolirati u smislu ponašanja tijekom pandemije, posljedice otvaranja škole i eventualne prednosti ili nedostaci istoga, kao i utjecaj te odluke na daljnji razvoj pandemije, vidjet će se tek za dva tjedna.

Djeca su, naravno, bila uzbuđena što se vraćaju u školske klupe. Jedan je tata otkrio kako je reagirao njegov šestogodišnji sin:
– Bio je tako uzbuđen. Cijelim je putem govorio kako će vidjeti svoje prijatelje. I da je ovo najbolji dan u njegovom životu. Stvarno se veseli ovome.
FOTO: UNSPLASH