LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Europskog parlamenta

Otputujte na European Youth Event 2018!

Do 31. siječnja traju prijave mladih od 18 do 30 godina za sudjelovanje na European Youth Eventu. Provjerite kako do besplatnog putovanja!

Do 31. siječnja traju prijave mladih od 18 do 30 godina za sudjelovanje na European Youth Eventu. Provjerite kako do besplatnog putovanja!

Ususret održavanja European Youth Eventa 2018 Europski parlament traži nove načine povezivanja s mladima. U tu svrhu započelo je natjecanje u kojem se mlade poziva da odgovore na pitanje Kako se Europski parlament može više približiti mladima i uključiti ih u europsku demokratsku debatu?

Natječaj je otvoren svim stanovnicima zemalja članica Europske unije koji će u lipnju 2018. godine imati između 18 i 30 godina. Ako se odlučite prijaviti, u svojim se odgovorima možete fokusirati na različite aspekte povezivanja s mladima, npr. kako proširiti debate o pitanjima Unije među mladima ili kako se približiti mladima koji nisu članovi nikakvih organizacija za mlade ili nemaju pristup već postojećim EU-ovim programima za mlade. Možete odgovoriti i o tomu kako ojačati prisutnost Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini ili kako osigurati da se glas mladih i njihove potrebe i želje jasnije čuju u Parlamentu.

Prijedlog se može poslati u trima formatima: tekstu dužine do 400 riječi na engleskom jeziku, videu dužine do 90 sekundi na bilo kojem jeziku EU-a, ali uz obavezne titlove na engleskom jeziku ili audio zapisu dužine do 90 sekundi na bilo kojem jeziku EU-a, ali s obaveznim transkriptom na engleskom jeziku. Troje najboljih autora, koje će izabrati posebna komisija, osvojit će put na European Youth Event (s podmirenim troškovima putovanja i smještaja), gdje će kao eksperti sudjelovati u radionici koja će se fokusirati na motivaciju i angažiranost mladih.

Svoje prijedloge možete poslati na e-mail eye@ep.europa.eu do 31. siječnja 2018. godine Kao predmet maila obavezno je staviti Europe Calling. Više informacija možete pronaći na web stranicama Europskog parlamenta.

FOTO: WIKIPEDIA