LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problemi u susjedstvu

Oštećena i ukradena oprema kampusa u Mostaru; Sveučilište podnosi kaznenu prijavu

Da je u više navrata izvšeno svjesno oštećenje imovine kampusa, tvrdi Sveučilište u Mostaru i navodi koje sve mjere poduzeti kako se takvo što ne bi ponovilo.

Da je u više navrata izvšeno svjesno oštećenje imovine kampusa, tvrdi Sveučilište u Mostaru i navodi koje sve mjere poduzeti kako se takvo što ne bi ponovilo.

Sveučilište u Mostaru na svojim je službenim stranicama objavilo da je došlo do oštećenja imovine i krađe opreme u kampusu. Navodi da zbog vandalizma podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih. 

– Nepoznati počinitelj ili više njih u više su navrata izvršili svjesno oštećenje imovine šaranjem sprejom u boji više prometnih znakova i znakova zabrane te šaranje po novopostavljenom peterometarskom znaku SUM-a koji je smješten u krugu obnovljenog parka u kampusu SUM-a. Također, nepoznati počinitelj ili više njih otuđili su opremu iz jednog šahta, a koja je služila kao oprema sustava za navodnjavanje te je tom prilikom nastalo višestruko oštećenje imovine, a time i oštećenje zelene okoline. – stoji u objavi Sveučilišta u Mostaru

Istaknuto je i kako se građani ne pridržavaju zabrana – iako ne smiju, puštaju svoje ljubimce da ondje slobodno šeću. I zbog toga planira poduzeti određene mjere – predaju nadzornih snimki nadležnim organima i postavljanje dodatnog videonadzora.
– Sveučilište u Mostaru djelomično je obnovilo kampus te time smatramo da stvaramo ljepše okruženje prije svega za naše studente, osoblje, ali i ostale građane. Sveučilište u skorijoj budućnosti planira provesti aktivnosti kojima će još više urediti kampus i stvoriti još ljepši ambijent za sve. – navedeno je također u spomenutoj objavi.
No, ne urode li plodom mjere i upozorenja, kani zatvoriti kampus za sve građane koji ondje ne trebaju biti.
FOTO: SUM.BA