LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Marijini obroci

Organizira se virtualna humanitarna utrka za obrazovanje siromašnih; evo kako se uključiti

– Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. – poručuju iz Marijinih obroka.

– Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. – poručuju iz Marijinih obroka.

Humanitarna organizacija Marijini obroci Hrvatska, koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava obroke na mjestu obrazovanja, organizira humanitarni Virtualni tjedan od 25. do 31. svibnja. U tom će periodu svaki dan organizirati razne aktivnosti na društvenim mrežama, a zadnjeg dana i utrku u koju se mogu uključiti svi koji mogu i žele. 

– Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku na poveznici i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni. – poručuju iz Marijinih obroka

Zainteresirane na društvenim mrežama očekuju i aktivnosti kao što su kuhanje za Marijine obroke, čitanje knjige Baraka koja je nahranila milijun djece, priprema za utrku, crtanje s djecom, glazbeni petak. 

– Knjigu će čitati Robert Kurbaša, kuhat će Karmela Vukov Colić i Doris Pinčić Rogoznica, s nama će na glazbeni petak biti Antonella Malis, Antonela Đinđić i Marko Kutlić te učenici Glazbene škole Valpovo i Belišće pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo. – pojašnjavaju organizatori.

Napominju i kako prosječan trošak prehrane jednog djeteta za cijelu školsku godinu iznosi 132 kune. Sve dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju te na web-stranici organizacije. 

FOTO: MARIJINI OBROCI