LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„ROĐENA SAM U ZATVORU”

Od zatvora do Harvarda: priča ove mlade djevojke dokaz je da se i protiv okolnosti može

Aurora je rođena prije 18 godina u zatvoru okruga Galveston, a prema pisanju portala The Courier, Aurora je u svom eseju za prijavu na Harvard hrabro napisala: „Rođena sam u zatvoru.”

Aurora je rođena prije 18 godina u zatvoru okruga Galveston, a prema pisanju portala The Courier, Aurora je u svom eseju za prijavu na Harvard hrabro napisala: „Rođena sam u zatvoru.”

Aurora Sky Castner, mlada djevojka iz Teksasa, nedavno je diplomirala u srednjoj školi Conroe kao jedna od najboljih učenica svoje generacije i postala primljena na prestižni Harvard. No, njezin put nije bio uobičajen.

Aurora je rođena prije 18 godina u zatvoru okruga Galveston, a prema pisanju portala The Courier, Aurora je u svom eseju za prijavu na Harvard hrabro napisala: Rođena sam u zatvoru.

Nakon njezinog rođenja, Aurora je odgojio njezin otac. Njezin otac, koji pati od bipolarnog poremećaja, preuzeo je ulogu samohranog roditelja, dok se majka, čak i nakon izlaska iz zatvora, nije uključila u njezin život. Unatoč čestim promjenama prebivališta tijekom djetinjstva, Aurora je ostala unutar okruga Montgomery, prenosi Index.hr.
Njezini učitelji prepoznali su njezin ogroman potencijal te je zbog toga uključena u projekt koji je povezivao učenike s mentorima za obrazovanje, a njezina mentorica bila je Mona Hamby.

Mona je dobila dokument o Aurori u kojem je navela da joj je omiljena junakinja Rosa Parks, a omiljena hrana tacosi. Osim toga, Aurora je voljela čitati. Mona je prepoznala njezinu iznimnu inteligenciju i osjetila da Aurora treba ne samo vodiča u školskim aktivnostima nego i u privatnom životu.

Mona joj je pružila podršku i pomoć u mnogim situacijama, kao što je odabir naočala i prvo šišanje u salonu. Aurora je istaknula da je to bilo drugačije iskustvo od onog u kojem je odrasla, a sve što je na koncu naučila od Mone bilo je izuzetno vrijedno za njezin razvoj, zajedno s onim što je prethodno proživjela.

Kako bi pomogla Aurori u donošenju odluke o nastavku školovanja na Harvardu, Mona ju je u ožujku 2022. godine odvela u posjet sveučilištu te je nakon toga Aurorina želja da upiše Harvard samo rasla.

Aurorina priča predstavlja inspiraciju i podsjetnik na to da okolnosti rođenja i teškoće ne moraju odrediti našu budućnost. Njezina odlučnost, potpora mentora i njezina nevjerojatna snaga volje doveli su je do jednog od najprestižnijih sveučilišta na svijetu te je time dokazala da je moguće ostvariti svoje snove bez obzira na početne okolnosti i da iznad svega treba vjerovati u sebe.
FOTO: FACEBOOK