LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„ROĐENA SAM U ZATVORU”

Od zatvora do Harvarda: priča ove mlade djevojke dokaz je da se i protiv okolnosti može

Aurora je rođena prije 18 godina u zatvoru okruga Galveston, a prema pisanju portala The Courier, Aurora je u svom eseju za prijavu na Harvard hrabro napisala: „Rođena sam u zatvoru.”

Aurora je rođena prije 18 godina u zatvoru okruga Galveston, a prema pisanju portala The Courier, Aurora je u svom eseju za prijavu na Harvard hrabro napisala: „Rođena sam u zatvoru.”

Aurora Sky Castner, mlada djevojka iz Teksasa, nedavno je diplomirala u srednjoj školi Conroe kao jedna od najboljih učenica svoje generacije i postala primljena na prestižni Harvard. No, njezin put nije bio uobičajen.

Aurora je rođena prije 18 godina u zatvoru okruga Galveston, a prema pisanju portala The Courier, Aurora je u svom eseju za prijavu na Harvard hrabro napisala: Rođena sam u zatvoru.

U Francuskoj devetogodišnja djevojčica piše prijemni za fakultet


Nakon njezinog rođenja, Aurora je odgojio njezin otac. Njezin otac, koji pati od bipolarnog poremećaja, preuzeo je ulogu samohranog roditelja, dok se majka, čak i nakon izlaska iz zatvora, nije uključila u njezin život. Unatoč čestim promjenama prebivališta tijekom djetinjstva, Aurora je ostala unutar okruga Montgomery, prenosi Index.hr.
Njezini učitelji prepoznali su njezin ogroman potencijal te je zbog toga uključena u projekt koji je povezivao učenike s mentorima za obrazovanje, a njezina mentorica bila je Mona Hamby.

Mona je dobila dokument o Aurori u kojem je navela da joj je omiljena junakinja Rosa Parks, a omiljena hrana tacosi. Osim toga, Aurora je voljela čitati. Mona je prepoznala njezinu iznimnu inteligenciju i osjetila da Aurora treba ne samo vodiča u školskim aktivnostima nego i u privatnom životu.

Ako ste izabrali neki od najtraženijih fakulteta, ovo su troškovi upisaMona joj je pružila podršku i pomoć u mnogim situacijama, kao što je odabir naočala i prvo šišanje u salonu. Aurora je istaknula da je to bilo drugačije iskustvo od onog u kojem je odrasla, a sve što je na koncu naučila od Mone bilo je izuzetno vrijedno za njezin razvoj, zajedno s onim što je prethodno proživjela.

Kako bi pomogla Aurori u donošenju odluke o nastavku školovanja na Harvardu, Mona ju je u ožujku 2022. godine odvela u posjet sveučilištu te je nakon toga Aurorina želja da upiše Harvard samo rasla.

Kako se riješiti loših navika kod prelaska iz srednje škole na fakultet?Aurorina priča predstavlja inspiraciju i podsjetnik na to da okolnosti rođenja i teškoće ne moraju odrediti našu budućnost. Njezina odlučnost, potpora mentora i njezina nevjerojatna snaga volje doveli su je do jednog od najprestižnijih sveučilišta na svijetu te je time dokazala da je moguće ostvariti svoje snove bez obzira na početne okolnosti i da iznad svega treba vjerovati u sebe.
FOTO: FACEBOOK