LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika obljetnica

Objavljen je program proslave povodom 70 godina vladanja kraljice Elizabete

Povodom platinaste obljetnice vladavine, za kraljicu i Britance je pripremljen spektakl epskih razmjera.

Povodom platinaste obljetnice vladavine, za kraljicu i Britance je pripremljen spektakl epskih razmjera.

Buckinghamska palača objavila je program proslave povodom platinaste obljetnice vladavine engleske kraljice Elizabete II. Naime, kraljica je na engleskom tronu već punih 70 godina.

Nažalost, još se ne zna koliko će sama kraljica sudjelovati u događanjima ― liječnici su joj naredili mirovanje krajem prošle godine, piše Sky news.

Proslava službeno počinje danas tradicionalnim traženjem pudinga, odnosno određivanjem jela dostojnog kraljičine obljetnice. 

Događanja će se nastaviti od 12. do 15. svibnja, kad će više od 1000 izvođača i 500 konja napraviti spektakl kod dvorca Windsor.

2. lipnja, Britanci će imati produženi vikend od četiri dana, s paradom garde na konjima i paljenjem svjetionika. Ukupno će u paradi sudjelovati preko 1.400 vojnika, 200 konja i 400 glazbenika. Imena još nisu navedena, ali očekuju se neka od najvećih imena glazbene industrije.

Parada će završiti tradicionalnim letom Kraljevskih zračnih snaga, koji će 95-godišnja kraljica i kraljevska obitelj promatrati s balkona Buckinghamske palače.
FOTO: PIXABAY