LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stravično

Nova školska pucnjava u SAD-u: četvero mrtvih i najmanje devet ozlijeđenih

U pucnjavi u srednjoj školi Apalachee u Georgiji poginulo je četvero ljudi, najmanje devet je ozlijeđeno, a sigurnosne mjere u školama Atlante pojačane su zbog incidenta.

U pucnjavi u srednjoj školi Apalachee u Georgiji poginulo je četvero ljudi, najmanje devet je ozlijeđeno, a sigurnosne mjere u školama Atlante pojačane su zbog incidenta.

U pucnjavi koja se dogodila u srednjoj školi Apalachee u Winderu, Georgia, poginulo je četvero ljudi, dok je najmanje devet osoba ozlijeđeno. Incident se dogodio u srijedu 4. rujna ujutro, a učenici su bježali u sigurnost na nogometni stadion nakon što je škola stavljena u lockdown. Osumnjičeni je priveden, ali trenutno nije jasno je li bio učenik te škole.
 

Učenici i roditelji suočeni s kaosom


Online saznajte sve informacije o studiju u Americi, uključujući „Ivy League” fakultete


Dok su se službe za provedbu zakona kretale prema školi, roditelji su u panici pokušavali doznati jesu li njihova djeca sigurna. Svjedoci opisuju trenutke panike, uključujući učenike koji su se sklonili u učionicama i radili na barikadi vrata dok su čuli pucnjeve. U međuvremenu, brojni roditelji bili su upućeni na nogometni stadion gdje su se okupljali kako bi pronašli svoju djecu.
 

Reakcije vlasti i lokalne zajednice


Možeš li riješiti ovih pet izazovnih pitanja s prijemnih ispita za prestižna američka sveučilišta?


Guverner savezne države Georgije Brian Kemp uputio je molbu za molitvu za sigurnost učenika te najavio suradnju sa svim dostupnim resursima u odgovoru na incident. Federalni istražni ured (FBI) također je angažiran kako bi pomogao lokalnim vlastima, dok je Bijela kuća izvijestila da je predsjednik Joe Biden obaviješten o pucnjavi i da će se koordinirati s državnim i lokalnim službama.
 

Sigurnosne mjere pojačane u Atlanti


Studenti pronašli način kako „prevariti sustav” i osvojili više od 6 milijuna dolara na lutriji


Pucnjava u Apalachee srednjoj školi izazvala je povećane sigurnosne mjere u školama diljem Atlante, s dodatnim patrolama kao mjerom opreza. Gradonačelnik Atlanta, Andre Dickens, najavio je pojačane patrole u školama za ostatak dana kako bi se osigurala sigurnost učenika.
IZVOR: EURONEWS
FOTO: EURONEWS