LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DiscoverEU

Nova poznanstva i pustolovine: besplatno putovanje vlakom za mlade kroz Europu

Inicijativa DiscoverEU dio je programa Erasmus+ koja omogućuje brojnim mladim ljudima upoznavanje raznolike europske kulturne baštine.

Inicijativa DiscoverEU dio je programa Erasmus+ koja omogućuje brojnim mladim ljudima upoznavanje raznolike europske kulturne baštine.

Ljeto 2024. bit će posebno za brojne mlade ljude diljem Europe, zahvaljujući inicijativi DiscoverEU, koja je dio programa Erasmus+. Ova inicijativa omogućava 18-godišnjacima besplatno putovanje vlakom kroz Europu, pružajući im priliku da istraže bogatu kulturnu raznolikost kontinenta. Kroz seriju događanja organiziranih širom Hrvatske, sudionici će se pripremiti za svoje avanture i podijeliti svoja iskustva nakon povratka.

Inicijativa DiscoverEU dio je programa Erasmus+ koja omogućuje brojnim mladim ljudima upoznavanje raznolike europske kulturne baštine. Namijenjena je osamnaestogodišnjacima koji vole putovanja, pustolovine, nova poznanstva i žele otkriti Europu. Iskustvo putovanja mladim osobama omogućuje da iskoriste prednosti slobode kretanja u Europskoj uniji, putujući otkriju raznolikost Europe, povežu se s ljudima s cijelog kontinenta i u konačnici bolje upoznaju sebe.


Na „International Staff Week” u Zagrebu došli su edukatori iz čak 15 zemalja


U okviru DiscoverEU ciklusa učenja, ovog ljeta će se održati dva događanja za hrvatske sudionike, koji su na prethodnim rokovima osvojili propusnicu za putovanje vlakom te dva meet-up sastanka za sudionike koji su u trenutku održavanja sastanka već na proputovanju kroz Hrvatsku. Također, u listopadu hrvatske putnike očekuje jedan post-travel sastanak u Zagrebu.

Prvi pre-departure sastanak održan je u Osijeku, od 10. do 12. svibnja 2024. godine. To druženje omogućilo je sudionicima koji su osvojili svoje propusnice za putovanje vlakom da se upoznaju, razmijene savjete i dobiju korisne informacije za sigurno i ugodno putovanje. Organizatori su prenijeli budućim putnicima detalje o planiranju rute, sigurnosne smjernice te tehničke upute vezane za putovanje. Drugi takav sastanak zakazan je u Šibeniku, od 28. do 30. lipnja 2024. godine.

Prilika za studente: studijski boravak u Češkoj uz pokrivene troškove


Tijekom ljeta, organizirat će se i dva meet-up sastanka u Splitu i Rijeci, namijenjena sudionicima koji će tijekom održavanja sastanaka putovati kroz Hrvatsku. Ti sastanci pružit će izvrsnu priliku za međusobno umrežavanje sudionika te razmjenu iskustava i savjeta uživo.

Zaokružujući ciklus, u listopadu će se u Zagrebu održati post-travel sastanak, na kojem će sudionici koji su već iskoristili svoje propusnice podijeliti svoja iskustva. Taj sastanak omogućit će sudionicima da detaljno prenesu što su naučili, na koje su izazove naišli te kako su ova iskustva utjecala na njihov osobni i profesionalni razvoj. Također, dobit će informacije o daljnjim mogućnostima u okviru programa Erasmus+.

Ako studirate u Splitu, prijavite se za financijsku potporu za studijski boravak u nekoj od ovih destinacija u Europi


Za više informacija posjetite mrežnu stranicu DiscoverEU i Europski portal za mlade.

IZVOR: AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU
FOTO: PIXABAY