LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Facebook s naglaskom na privatnost?

Nova aplikacija na tržištu – Snapchat

Aplikacija koja bi mogla zamijeniti popularne društvene mreže zbog veće zaštite privatnosti korisnika.

Aplikacija koja bi mogla zamijeniti popularne društvene mreže zbog veće zaštite privatnosti korisnika.

Snapchat je photo messaging aplikacija koju su 2011. godine osmislila dvojica studenta Stanforda, Evan Spiegel i Robert Murphy. Aplikacija omogućava dijeljenje fotografija (Snaps) i priča (Stories) među korisnicima. Dakle, korisnici Snapchata mogu snimati fotografije, video isječke, dodati tekst ili crtež te ih poslati na određenu i kontroliranu listu primatelja.

Na prvi pogled se čini da je Snapchat vrlo sličan društvenim mrežama, no ono što ga čini drugačijim od ostalih jest strože kontroliranje privatnosti korisnika. Kada pošaljete svoju fotografiju prijatelju, omogućeno je da sami odredite koliko dugo prijatelj može vidjeti Vaš Snap ili Story. Možete odrediti da je Vašu fotografiju moguće vidjeti od prosinca 2013. godine u rasponu od 1 do 10 sekundi, nakon čega će biti skrivena od uređaja primatelja i izbrisana iz Snapchat servera. Slično vrijedi i za tekst koji podijelite.

Jedina razlika između objavljivanja fotografija i tekstova je u tome što će objavljena priča biti dostupna 24 sata i u tom vremenskom razdoblju moći ćete ju pregledati, ukoliko je ne obrišete. Nakon 24 sata vaša će objava biti obrisana.

Mnogi Snapchat nazivaju novim Facebookom jer bi takav oblik društvenog povezivanja mogao postati budućnost društvenih mreža upravo zbog brige o privatnosti korisnika koja je izostala kod ostalih društvenih mreža. Osim toga, Snapchat svoje korisnike stalno potiče na inovativnost. Primjerice, nakon što ste jednu priču objavili, ona se briše i počinje nova. Svaki dan je priča za sebe, tjera vas da podijelite svoje događaje u trenutku kada ste ih doživjeli. Također, vrlo je popularan među mlađom populacijom.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, a za više informacija pogledajte na web stranici SnapChata.

FOTO: FACEBOOK