LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika tragedija

Nesreća kakvu Grčka ne pamti: u sudaru vlakova poginulo 36 osoba, većinom studenata

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog greške u signalizaciji koja je na tom mjestu već dugo jedan od glavnih infrastrukturalnih problema.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog greške u signalizaciji koja je na tom mjestu već dugo jedan od glavnih infrastrukturalnih problema.

Sinoć, oko ponoći, dogodio se strašan sudar vlakova u kojem je život izgubilo 36 osoba, a više od 80 ih je ozlijeđeno. Nesreća se dogodila u blizini grčkog grada Larise, a budući da spasilački timovi još uvijek izvlače žrtve iz smrskanih vagona, broj bi poginulih mogao biti i znatno veći, prenosi Index.

Kako izvještavaju tamošnji mediji, stradalo je mnogo studenata koji su se na fakultete vraćali nakon produženog vikenda. Među žrtvama uglavnom su osobe u dvadesetima.

To je nezamisliva tragedija. Naše su misli danas s rodbinom žrtava rekao je grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog greške u signalizaciji koja je na tom mjestu već dugo jedan od glavnih infrastrukturalnih problema. Određenu odgovornost za ovaj strašan događaj preuzeo je i Kostas Karamanlis, grčki ministar za infrastrukturu i promet.

Kada se dogodi nešto tako tragično, nemoguće je nastaviti i pretvarati se da se nije dogodilo... To se zove politička odgovornost. Iz tog razloga najavljujem ostavku na mjesto ministra infrastrukture i prometa. To je ono što osjećam kao dužnost učiniti, kao znak poštovanja prema sjećanju na ljude koji su tako nepravedno umrli i preuzimanje odgovornosti za pogreške grčke države i grčkog političkog sustava. Iz najdubljeg srca izražavam svoju tugu i podršku obiteljima žrtava - poručio je Karamanlis pritom odstupivši s ministarske pozicije.


 
FOTO: PIXABAY