LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika tragedija

Nesreća kakvu Grčka ne pamti: u sudaru vlakova poginulo 36 osoba, većinom studenata

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog greške u signalizaciji koja je na tom mjestu već dugo jedan od glavnih infrastrukturalnih problema.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog greške u signalizaciji koja je na tom mjestu već dugo jedan od glavnih infrastrukturalnih problema.

Sinoć, oko ponoći, dogodio se strašan sudar vlakova u kojem je život izgubilo 36 osoba, a više od 80 ih je ozlijeđeno. Nesreća se dogodila u blizini grčkog grada Larise, a budući da spasilački timovi još uvijek izvlače žrtve iz smrskanih vagona, broj bi poginulih mogao biti i znatno veći, prenosi Index.

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!


Kako izvještavaju tamošnji mediji, stradalo je mnogo studenata koji su se na fakultete vraćali nakon produženog vikenda. Među žrtvama uglavnom su osobe u dvadesetima.

To je nezamisliva tragedija. Naše su misli danas s rodbinom žrtava rekao je grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog greške u signalizaciji koja je na tom mjestu već dugo jedan od glavnih infrastrukturalnih problema. Određenu odgovornost za ovaj strašan događaj preuzeo je i Kostas Karamanlis, grčki ministar za infrastrukturu i promet.

Kada se dogodi nešto tako tragično, nemoguće je nastaviti i pretvarati se da se nije dogodilo... To se zove politička odgovornost. Iz tog razloga najavljujem ostavku na mjesto ministra infrastrukture i prometa. To je ono što osjećam kao dužnost učiniti, kao znak poštovanja prema sjećanju na ljude koji su tako nepravedno umrli i preuzimanje odgovornosti za pogreške grčke države i grčkog političkog sustava. Iz najdubljeg srca izražavam svoju tugu i podršku obiteljima žrtava - poručio je Karamanlis pritom odstupivši s ministarske pozicije.


 
IZVOR: INDEX
FOTO: PIXABAY