LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regionalni susret udruge Modla

„Neprestano ulaganje u sebe ključ je uspjeha u svakome poslu"

Tijekom rujna na zagrebačkom se Sljemenu održao projekt „Find Your Potential". Na petodnevni trening pristiglo je 20 polaznika iz zemalja regije.

Tijekom rujna na zagrebačkom se Sljemenu održao projekt „Find Your Potential". Na petodnevni trening pristiglo je 20 polaznika iz zemalja regije.

Kako i gdje pronaći svoj potencijal? Odgovor je na ovo pitanje samo jedan – u sebi. No, da biste krenuli u tu potragu, može vam pomoći mnogo toga, a jedno od rješenja zna Udruga za primjenjivi art i artikulaciju Modla. U njenoj je organizaciji u rujnu održan trening za osobe koje rade s mladima iz cijele regije. Polaznici su neformalnim metodama rada i korištenjem coaching metoda istraživali mogućnosti vlastitog potencijala kako bi sva prikupljena znanja i metode dalje koristili u svom radu.

Ovaj projekt, pod nazivom Find Your Potential, osmišljen je kao petodnevni trening za 20 osoba iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Financiran je u okviru programa Erasmus+, ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mjesto održavanja bio je aparthotel Snježna kraljica na Sljemenu, u Zagrebu. Na projektu su sudjelovale i partnerske organizacije: PRONI iz BiH, Udruga Prevent iz Novog Sada te Mobilnost u svrhu učenja za pojedince iz Slovenije.

Trening je kreiran kroz strukturu GROW metode (akronim za: goals, reality, opportunities, will), kao jednog od osnovnih coaching alata. Plan rada postavljen je kroz faze; istraživanja teme na kojoj želimo raditi, definiranje sadašnjeg stanja, istraživanje mogućnosti u rješavanju ili postizanju problema ili cilja, te konačna odluka i poduzimanje prvog koraka. Zadnji dan bio je posvećen evaluaciji cijelog treninga i dijeljenju vlastitih iskustva te saznanja.

Boravak i rad u prirodi poslužili su kao jedan od glavnih alata komunikacije i svojevrsne metafore kako bi približavanje samoj temi bilo kvalitetnije. Osim prirode, u radu su korišteni alati neverbalne komunikacije, mandale, kreativne metode kao što je crtanje ili pak korištenje tijela, vizualizacije, metafore, storytelling, asocijativne karte, grupni, individualni rad ili pak rad u parovima.

Foto: Udruga Modla

Koliko je projekt bio koristan, najbolje svjedoče njegovi polaznici koji su stečeno znanje već počeli primijenjivati. Nikola Rakić iz Udruge Prevent iz Novog Sada smatra da mu je ovo zanimljivo iskustvo otvorilo nove vidike u komunikaciji te da je prava šteta ne širiti ih dalje. S njim se slaže i Marina, polaznica treninga iz Zagreba.

– Bilo koji projekt koji potiče kreativnost, aktivno slušanje i rad na svojim komunikacijskim vještinama, izuzetno je potreban mladima koji su tek na početku svojih karijera  – rekla je Marina Jurić.

Udrugu PRONI iz BiH predstavljala je Azra Ahmetspahić. Naglasak stavlja na upoznavanje novih ljudi i kultura:

– Razmjena iskustva s različitim ljudima puno mi je značila, a vještine koje sam stekla koristit će mi u svim aspektima života. Neprestano ulaganje u sebe ključ je uspjeha u svakome poslu! –

Ovo je prvi projekt Udruge Modla, a vrlo je uspješno proveden. U pripremi su novi zanimljivi projekti koji tek slijede. Ako ste i vi zainteresirani za istraživanje vlastitog potencijala, svakako im se odazovite.

FOTO: UDRUGA MODLA