LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problemi sa smještajem

Navijači zgroženi uvjetima na Svjetskom prvenstvu: oskudni šatorski smještaj košta 200 eura!

Čitavi kompleks izgleda kao improvizirani izbjeglički kamp i nije jasno na koji će način navijači biti zaštićeni od buke, lopova ili nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Čitavi kompleks izgleda kao improvizirani izbjeglički kamp i nije jasno na koji će način navijači biti zaštićeni od buke, lopova ili nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Utakmicom između Katara i Ekvadora u nedjelju započinje Svjetsko nogometno prvenstvo. Oni koji su odlučili uživo popratiti ovu velebnu sportsku manifestaciju, morali su za taj luksuz izdvojiti pozamašna financijska sredstva. Prvi problem predstavljala je nabavka samih ulaznica, a velike poteškoće nastale su i oko pronalaska smještaja, s obzirom na to da su kapaciteti u Katru poprilično ograničeni, a cijene hotela i apartmana višestruko su skočile u posljednjih godinu dana. 

Organizatori su pokušali riješiti problem instaliranjem tzv. šatorskih i kontejnerskih kampova. Nešto komotniju varijantu predstavljaju šatori za koje je potrebno izdvojiti 3000 kuna po noćenju. Šatorska naselja navodno bi trebala imati klima uređaje, vlastite kupaonice, pribor za kavu i čaj, TV, sušilo za kosu, hladnjak i internetsku konekciju. No, snimke koju kruže društvenim mrežama, prezentiraju sve, samo ne luksuz i komfor. Naime, čitavi kompleks izgleda kao improvizirani izbjeglički kamp i nije jasno na koji će način navijači biti zaštićeni od buke, lopova ili eventualnih nepovoljnih vremenskih uvjeta.
Izuzev problema sa smještajem, strani novinari su objavili snimke fan zone u Dohi, u kojoj će navodno konstantno boraviti i do 40 tisuća navijača. Na snimci se može vidjeti veliko betonsko prostranstvo bez imalo hlada, a poznato je da temperature u Katru redovito prelaze 30 stupnjeva.
FOTO: PIXABAY