LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The Europe Challenge

Napiši kako ti je knjižnica promijenila život i osvoji 500 eura

Bilo da se radi o sjećanju na inspirativni trenutak, romantičnom susretu među policama knjižnice ili dirljivoj uspomeni, vaša priča može biti dio ovog posebnog natječaja.

Bilo da se radi o sjećanju na inspirativni trenutak, romantičnom susretu među policama knjižnice ili dirljivoj uspomeni, vaša priča može biti dio ovog posebnog natječaja.

Knjižnice diljem Europe su mjesta gdje se događaju trenuci koji mijenjaju život - bijeg od stvarnosti, inspirativna otkrića, neočekivana prijateljstva ili romantični susreti. Jeste li ikada osjetili čaroliju između zidova knjižnice? Zaljubili se, pronašli inspiraciju, doživjeli trenutak transformacije ili jednostavno pronašli utjehu među knjigama? Knjižnice su više od zbirki knjiga – one su svjedoci životnih priča, mjesta slučajnih otkrića i neočekivanih susreta. Sada imate priliku podijeliti svoje najnezaboravnije knjižnična iskustva kroz pisani rad na temu Kako je knjižnica promijenila moj život, u sklopu natjecanje u pisanju The Europe Challenge.

Ono što se od natjecatelja traži jest da napišu na koji način je knjižnica promijenila život. Najbolji radovi će osvojiti glavnu nagradu od 500 eura, a bit će ih odabrano čak pet. Odabrani radovi će biti objavljeni u publikaciji The Europe Challenge, koja će biti lansirana na posebnom događaju u Amsterdamu u rujnu 2024 te će dobitnici dobiti dva besplatna primjerka publikacije.

Agronomija nagrađuje studentske aktivnosti i postignuća, ovo su uvjeti natječaja



Mogu se podijeliti razne priče, bilo da je riječ o stvarnom iskustvu ili fikciji. Ipak, posebno se potiču priče inspirirane stvarnim knjižnicama u Europi. Bilo da se radi o sjećanju na inspirativni trenutak, romantičnom susretu među policama ili dirljivoj uspomeni, vaša priča može biti dio ovog posebnog natječaja. Također, nudi se mogućnost putovanja u Amsterdam na javno čitanje pobjedničkih djela i predstavljanje knjige ili dostavljanje video čitanja pobjednicima, ovisno o lokaciji i mogućnosti pobjednika.
 

Ovako radi knjižnica Fakulteta političkih znanosti preko ljeta



Prijava radova


Zainteresirani trebaju poslati svoj pisani rad kao prilog na e-mail adresu theeuropechallenge@culturalfoundation.eu s naznakom predmeta e-pošte „Writing Competition Submission - The Europe”. Radovi moraju biti napisani prema sljedećim odrednicama:
  • Jezik: engleski
  • Duljina: maksimalno 3000 riječi
  • Format: PDF, font Times New Roman, veličina 12
  • Vrsta rada: esej, pjesma, pismo, kratka priča ili drugi kreativni formati.

„Mjesec hrvatske knjige” ima novi vizualni identitet. Provjerite je li odabran najbolji prijedlog


Radove je potrebno poslati najkasnije do 20. svibnja 2024. godine. Više informacija o uvjetima natječaja i detaljima prijave pronađite na sljedećoj poveznici ili posjetite službenu stranicu The Europe Challenge.
IZVOR: THE EUROPE CHALLENGE
FOTO: PEXELS