LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika Britanija

Nakon naglog zatvaranja škola u prvom valu, sada je svima prioritet da se otvore

I u Velikoj Britaniji otvaranje je škola od jeseni definitivno prioritet, a plan je, u slučaju pogoršanja situacije i ponovnih karantena, škole zatvarati među zadnjima.

I u Velikoj Britaniji otvaranje je škola od jeseni definitivno prioritet, a plan je, u slučaju pogoršanja situacije i ponovnih karantena, škole zatvarati među zadnjima.

Baš kao i u Hrvatskoj, škole u Velikoj Britaniji također su zatvorene od ožujka ove godine zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, a u svrhu sprječavanja širenja zaraze. Također, baš kao i kod nas, i kod njih se teži tome da se od jeseni učenici ponovno vrate u školske klupe.

Naime, britanski premijer Boris Johnson rekao je da je ponovno otvaranje škola društveni, gospodarski i moralni imperativ i ustrajao na tome da će moći raditi sigurno unatoč prijetnji pandemije, prenosi Reuters. Johnson je otvaranje škola u rujnu nazvao nacionalnim prioritetom:
– Držanje naših škola zatvorenima trenutak dulje nego što je apsolutno nužno društveno je neprihvatljivo, ekonomski neodrživo i moralno neoprostivo – napisao je Johnson.
Rekao je da sada znaju dovoljno kako bi djecu mogli sigurno pustiti u školu te da je zatvaranje škola problem zbog ekonomskih troškova za roditelje koji ne mogu raditi ako škole ne rade, a dodao je i da se škole trebaju zatvarati zadnje dođe li do novog vala.
Vezano: Školarci se u rujnu vraćaju u školske klupe – Škola na Trećem nije u prvom planu
Nešto slično događa se i u Hrvatskoj, naime, novi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs trenutno komunicira s epidemiolozima i drugim stručnjacima kako bi osmislili u kakvim bi se uvjetima djeca mogla vratiti u škole, što je definitivno prioritet spram održavanja online-nastave koja bi, mogli bismo reći, služila kao plan B za one koji ne mogu biti u školi.
FOTO: PIXABAY