LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Welcome Week

Najveći broj stranih studenata na FOI-ju dosad, mahom su iz Francuske

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. – kazao je dekan Vrček na samom početku tjedna dobrodošlice.

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. – kazao je dekan Vrček na samom početku tjedna dobrodošlice.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 5. ožujka održano je otvorenje Welcome Weeka. Riječ je o događaju koji je za dvadeset i jednog inozemnog studenta s nekoliko partnerskih institucija u Europi organizirao Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, i to s ciljem upoznavanja s mogućnostima nastavnih i izvannastavnih aktivnosti tijekom boravka u ovome gradu. 

Naime, na FOI-ju u ljetnom semestru tekuće akademske godine boravi trinaestero studenata s ESIEA-e (École d'ingénieurs du monde numérique), petero studenata EPITECH-a (Ecole pour l'Informatique et les nouvelles Technologies), jedna studentica UPEC-a (L'Université Paris-Est Créteil) te dvije studentice iz Belgije s Odisee University Collegea. Prvog ih je dana pozdravio dekan prof. dr. sc. Neven Vrček, uz prodekanicu za znanstvenoistraživački rad izv. prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep, prodekanicu za nastavu izv. prof. dr. sc. Renatu Mekovec, kao i ostale profesore i asistente. Uz članove Uprave obratili su im se predstavnici Francuske ambasade u Zagrebu – g. Guillaume Colin, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost i gđa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju.

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. Cilj je Welcome Weeka upoznati ih s FOI-jem, nastavnicima i našim načinom rada. Svaki student dobio je i buddyja koji će mu biti na raspolaganju do kraja ljetnog semestra, odnosno do kraja lipnja. – kazao je dekan Vrček.

Prodekanica Begičević Ređep dodala je:

– Potpisali smo nove bilateralne sporazume s relevantnim inozemnim inženjerskim školama – to su ESIEA i EPITECH, iz kojih nam je u ovoj akademskoj godini došao najveći broj studenata. Napravili smo niz priprema, povećali broj predmeta koji će se izvoditi na engleskom jeziku, kao i broj intenzivnih programa i radionica. Ovakva je mobilnost prednost i za naše domaće studente jer se radi o internacionalizaciji kod kuće. Trudimo se kroz Ured za međunarodnu suradnju FOI- ja i uz ECTS koordinatora povećati dolaznu i odlaznu mobilnost, u čemu smo i uspjeli povećavši ju čak četiri puta u zadnje dvije godine

Welcome Week potrajat će do subote, 9. ožujka 2019, do kada će za studente biti organiziran još niz aktivnosti, poput turističkog razgledavanja Varaždina i Varaždinske županije, tzv. Hrvatske večeri prilikom koje će se upoznati sa studentskom zajednicom ovdje, a bit će prilike i za druge izvannastavne aktivnosti.

FOTO: FOI