LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dječja edukativna aplikacija

Najpopularnija kampanja na Kickstarteru - Reading Rainbow

Kampanja na Kickstarteru pokrenuta je kako bi se poboljašala edukativna aplikacija za djecu.

Kampanja na Kickstarteru pokrenuta je kako bi se poboljašala edukativna aplikacija za djecu.

Glumac poznat po ulogama u Zvjezdanim stazama, LeVar Burton, 2012. pokrenuo je aplikaciju Reading Rainbow koja se sastoji od interaktivnih knjiga i videa za učenje. Pokrenuta je nakon poznate edukativne dječje emisije istog naziva koja se od 80-ih do 2006. prikazivala u Americi.

Kickstarter kampanja pokrenuta je kako bi prikupila dovoljno sredstava za poboljašanje aplikacija te kako bi se besplatno podijelila svim školama. Početni cilj kampanje bio je skupiti milijun dolara kako bi se stvorile aplikacije za web i omogućio besplatan pristup u čak 1 500 učionica.

No, kako je kampanja postala najpopularnija u povijesti Kickstartera te je u nju uložilo preko 100 tisuća korisnika, skupljeno je 5 milijuna dolara. Time je omogućeno izrađivanje aplikacija za Android, Apple, Playstation, Xbox, Roku i slične konzole. Tako će besplatan pristup biti omogućen u čak 7 500 razreda.

Osim mnoštva poznatih organizacija i projekata, u prikupljanju sredstava pomogao je Seth MacFarlane, kreator serije Family Guy koji je uplatio milijun kuna.

Iako je kampanja završena, najavljen je njezin nastavak kako bi se aplikacija Reading Rainbow proširila i dalje te kako bi se pristup omogućio što većem broju djece.

LeVar Burton rekao je kako smatra da svako dijete ima pravo i treba biti pismeno te kako je dužnost odraslih da djecu pripreme za budućnost. Također, naglasio je kako brojke nepismene djece u svijetu pokazuju kako ne uspijevamo ispuniti ovu svoju odgovornost. Statistike govore kako je u Americi jedno od četvero djece nepismeno i kako je velika šansa da će se upravo takvo dijete, u budućnosti, ispisati već u srednjoj školi.

 

FOTO: KICKSTARTER/READING RAINBOW