LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sam svoj majstor

Najčešći nedostaci Windowsa 10 i kako ih popraviti

Kako biste najnoviji Windowsov operativni sustav mogli koristiti bez poteškoća, donosimo vam rješenja za najčešće "bugove".

Kako biste najnoviji Windowsov operativni sustav mogli koristiti bez poteškoća, donosimo vam rješenja za najčešće "bugove".

Novi Windowsov operativni sustav Windows 10 postao je službeno dostupan u 190 država svijeta. Iz Windowsa ističu da je najsigurniji operativni sustav, a testiran je na više od 2 000 uređaja i različitih konfiguracija. 

Kako biste najnoviji Windowsov operativni sustav mogli koristiti bez poteškoća, donosimo vam rješenja za najčešće bugove.

Vijek trajanja baterije

Prilagodba baterije na novi operativni sustav oduvijek je stvarala probleme. Ako primjećuješ da se tvoja baterija na operativnom sustavu Windows 10 troši brže, pokreni Windows Update program koji bi trebao pronaći zakrpe za optimizaciju hardvera. Neki, međutim, primjećuju suprotno – službene zakrpe dodatno skraćuju vijek trajanja baterije pa preporučuju da na službenim mrežnim stranicama laptopa pronađete takozvane patchove.

 
FOTO: Gizmodo

Zadani programi

Zašto otvarati videozapis u nekom službenom pregledniku ako je neki drugi stabilniji i bolji? Otvorite stavku Settings (Postavke) te odaberite Default apps (Zadani programi). Također možete desnim klikom na datoteku određene programske ekstenzije (primjerice: .mov) odabrati Open with (Otvori s ...) te označiti Always use this app (Uvijek koristi ovaj program) čime ćete ograničiti ekstenziju na određeni program.

 FOTO: Gizmodo
 

Pokretanje programa

Nove su Windowse dugo testirali, no i dalje postoje problemi kod instalacije i pokretanja programa koji nisu prilagođeni novom operacijskom sustavu. U izborniku koji otvarate, desnim klikom miša odaberite Properties (Svojstva), a tada Compatibility (Kompatibilnost). Možete promijeniti operativni sustav prema programu koji želite da se pokrene.

FOTO: Gizmodo
 

Touchpad

Vaš ugrađeni miš na laptopu ne funkcionira kako bi trebao? Pokreće se lijeno, a ponekad ni ne prepoznaje dodir? Nažalost, ovaj problem mogu riješiti samo proizvođači laptopa. Dakle, provjerite mrežne stranice proizvođača i pronađite zakrpu za ovaj problem. Da, sve će zakrpe jednog dana biti uklopljene u Windows Update program, no to ćemo još pričekati.

 
FOTO: Gizmodo
 
FOTO: SCREENSHOT/WINDOWS 10