LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija World Nomads nagrađuje

Najbolji putopisci mogu osvojiti desetodnevno putovanje Balkanom

Troje sretnih dobitnika imat će priliku, osim Hrvatske, posjetiti i Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Kosovo.

Troje sretnih dobitnika imat će priliku, osim Hrvatske, posjetiti i Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Kosovo.

World Nomads, agencija koja nudi putno osiguranje i sigurnost u putovanju, raspisala je natječaj za putopisnu stipendiju namijenjenu studentima i neprofesionalnim piscima svih nacionalnosti (uz uvjet da izvrsno vladaju pisanjem na engleskom jeziku). Troje sretnih dobitnika osvojit će desetodnevni put Balkanom (Hrvatska, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo). 

Kako biste se prijavili, potrebno je napisati esej o putovanju od 2500 znakova na jednu od sljedećih tema: veze s lokalnom zajednicom, izvan udobne zone (comfort zone), mjesto koje nikada neću zaboraviti. Uz esej potrebno je napisati i razlog zašto bi baš vas suci trebali odabrati, a sve to morate napraviti preko obrasca koji se nalazi na službenoj stranici World Nomadsa. 

Stipendija pokriva povratnu kartu od mjesta stanovanja do Dubrovnika gdje započinje putovanje, džeparac u iznosu od 1000 eura, odjeću za avanturistička putovanja u iznosu od 500 dolara, željezničku kartu za putovanje Balkanom i putno osiguranje tijekom puta. Osim svega ovoga, u stipendiju ulazi i tečaj pisanja putopisa pod mentorstvom Tima Nevillea, suradnika u New York Timesu i časopisu Outside. 

Rok je za prijavu 21. ožujka 2017. godine, a više informacija o samom natječaju možete pronaći na poveznici.

FOTO: PIXABAY