LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
200 eura pomoći

Naglo poskupljenje energenata utječe i na mlade: njemačka Vlada financijski pomaže studentima i učenicima

Procjenjuje se da će pravo na financijsku pomoć ostvariti oko 2,95 milijuna studenata i 450.000 učenika, što će državu koštati blizu 680 milijuna eura.

Procjenjuje se da će pravo na financijsku pomoć ostvariti oko 2,95 milijuna studenata i 450.000 učenika, što će državu koštati blizu 680 milijuna eura.

Kako bi barem malo ublažila nagli rast cijena električne energije i grijanja, njemačka Vlada će u narednim mjesecima financijski pomoći studenima i učenicima srednjih strukovnih škola.

Iznos od 200 eura na račune studenata i učenike neće sjesti automatski, odnosno iz Vlade trenutno rade na osposobljavanju online platforme putem koje će navedene skupine građana moći aplicirati za državnu potporu. Isplate će krenuti od iduće godine, a prijaviti se može svaki student koji ima privremeno ili stalno boravište na području Njemačke. Procjenjuje se da će pravo na financijsku pomoć ostvariti oko 2,95 milijuna studenata i 450.000 učenika, što će državu koštati blizu 680 milijuna eura.

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!Kako piše portal News in Germany, mnogi će spomenutih 200 eura željno iščekivati, s obzirom na to da su studenti upravo jedna od socijalno najugroženijih skupina. Naime, gotovo 38 posto njemačkih studenata živi na rubu siromaštva, a stvar dodatno pogoršava aktualna inflacija te porast cijena grijanja i ostalih prijeko potrebnih energenata.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu
 

IZVOR: NEWS IN GERMANY
FOTO: UNSPLASH