LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći tablet na svijetu

Nabi Big Tab HD – najveći tablet za djecu

Prenosivost mu je navedena kao vrlina, a služi za edukaciju djece i kvalitetno provođenje obiteljskog vremena.

Prenosivost mu je navedena kao vrlina, a služi za edukaciju djece i kvalitetno provođenje obiteljskog vremena.

Pri pogledu na neke gadgete, ne možemo ne zapitati se – zašto? Kompanija Fuhu napravila je jedan baš takav. Naime, Nabi Big Tab HD tablet je prosječne veličine kao jedan LCD televizor, odnosno ima čak 20 inchni ekran, dok onaj veći ima 24 incha.

No, tu nije kraj postavljanja pitanja – zašto? Upravo su ti tableti prvenstveno napravljeni za djecu, a dolaze s već instaliranim aplikacijama za učenje i igricama te se promoviraju kao savršen način za druženje s obitelji.

Iako je težak više od 3 kilograma, uz tablet dolazi i postolje koje podiže težinu na 4,8 kilograma, odnosno 6 kilograma kod 24 inchnog tableta. Čak se ni druge tehničke specifikacije ne čine suviše privlačnima. Tablet, naime, ima 16 GB memorije koja se ne može nadograđivati te samo 2 GB rama. Dolazi s Androidom 4.4 KitKat softwareom te je, naravno, moguće spojiti se na kućni WiFi. Procesor je Nvidia-in Tegra Quad-core, s 1.6 GHz, i mogućim povećanjem do 1.8 GHz.

Kao jednu od pozitivnih strana tableta navodi se laka prenosivost, kao da i to nije poanta tableta te mogućnost igranja više igrača, odnosno multiplayer igre. Dolazi s Wings Learning sustavom, za učenje matematike, čitanja te izgradnju samopouzdanja djece, omogućuje roditeljima da odrede limit dnevnog korištenja tableta, a postoji i tzv. Dual Mode kojem mogu pristupiti samo roditelji te koristiti tablet kao svaki drugi – a ne onaj samo namijenjen za djecu.

Još jedna od mogućnosti je Nabi Coins & Treasure Box putem kojeg roditelji mogu nagrađivati svoju djecu te im kupovati filmove, igre, glazbu i aplikacije. Djeca zarađuju virtualni novac obavljajući zadatke u Wings Learning sustavu ili obavljajući zadane zadatke, koje kad završe, mogu označiti u „Chore List“ aplikaciji.

Kako izgleda ovaj najveći tablet na svijetu namijenjen primarno za odgoj djece, pogledajte u videu.

Fuhu nudi nekoliko vrsta tableta, ovisno o dobi djeteta za koje je namijenjen, a o tome ovisi i veličina te težina samog tableta. Pa tako postoji Nabi Junior koje priprema djecu za malu školu. Nabi 2 namijenjen je za djecu od 7 do 10 godina, a dolazi s aplikacijama koje im omogućavaju označavanje kućanskih poslova koje su obavili te im omogućava sigurno dopisivanje i slanje mailova prijateljima. Nabi XD je za djecu od 10 do 12 godina, koje nazivaju i „tween“, a u opisu stoji: „Napokon nešto oko čega se vi i vaš „tween“ možete složiti“. Postoji i Nabi Dreamtab, namijenjen kreativnoj djeci koja vole crtati, a daje im se mogućnost i pisanja e-knjiga.

FOTO: NABI TABLET