LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DiscoverEU

Na vidiku prilika za besplatno putovanje vlakom, a jedini uvjet je da ste tek punoljetni

S obzirom na to da je Hrvatska članica Europske unije, zaključimo, ovo je prilika i za sve mlade Hrvate i Hrvatice.

S obzirom na to da je Hrvatska članica Europske unije, zaključimo, ovo je prilika i za sve mlade Hrvate i Hrvatice.

Inicijativa DiscoverEU još od 2018. omogućuje 18-godišnjacima besplatno putovanje vlakom, a do danas je više od 165 tisuća mladih iskoristilo tu priliku te upravo korištenjem besplatne mogućnosti putovanja istraživalo prirodnu i kulturnu baštinu diljem Europe.

DiscoverEU je dio Erasmus+ programa, a prijaviti se mogu svi mladi rođeni između 1. siječnja 2004. i 31. prosinca 2004. godine. Odabrani sudionici dobivaju tzv. DiscoverEU karticu s popustima na posjet kulturnim sadržajima, raznim aktivnostima učenja, bavljenje sportom, ali i za lokalni prijevoz, smještaj i hranu.

Ova nicijativa mladim osobama daje mogućnost razvoja životnih vještina od neprocjenjive vrijednosti za njihovu budućnost, poput neovisnosit, samopouzdanja i otvorenosti prema drugim kulturama.

Uz datum rođenja, prijavitelji moraju biti državljani članica Europske unije uključujući prekomorske zemlje i teritorije ili jedna od trećih zemalja koja sudjeluje u programu Erasmus+: Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska. S obzirom na to da je Hrvatska članica Europske unije, zaključimo, ovo je prilika i za sve mlade Hrvate i Hrvatice.

Ako ispunjavate uvjete, prijaviti se možete sami ili u grupi do 4 prijatelja, a prijave se DO 25.10. u 12 sati vrše ovdje.