LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij u BiH

Na Sveučilištu u Mostaru veći broj upisanih; očekuje se više hrvatskih studenata najesen

Najveći porast studenata na Sveučilištu u Mostaru imaju Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Filozofski fakultet.

Najveći porast studenata na Sveučilištu u Mostaru imaju Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Filozofski fakultet.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Vesna Kazazić izjavila je za televiziju Herceg-Bosne kako Sveučilište u Mostaru bilježi povećanje od 8% studenata u prvom upisnom roku.

Kazazić je istaknula da su napravili smotru sveučilišta, obišli sve općine i županije te tiskali vodič za studiranje u kojemu su prezentirali sve studijske skupine, a veliku ulogu u animiranju srednjoškolaca imao je i Studentski zbor.

Najveći porast upisanih studenata bilježi se na Filozofskom fakultetu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ).
– Vidljivo je povećanje nekih deset posto. Zanimljivo je, najveći broj zainteresiranih studenata je na studiju kineziologije, informatike i studiju predškolskog odgoja. – rekla je pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja FPMOZ Antea Čilić.
Velik porast bilježi i Filozofski fakultet i to od čak 30%, a posebice na Logopediji, Informacijskim znanostima i Engleskom jeziku i književnosti, otkrio je prodekan za znanost Filozofskog fakulteta Mate Buntić. 

Na sljedećem upisnom roku očekuju veći broj hrvatskih studenata, a bitno je naglasiti da je Sveučilište u Mostaru jedina visokoškolska ustanova koja održava nastavu na hrvatskom jeziku te da ondje studira oko 15 000 studenata.
FOTO: PIXABAY