LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjiga je najljepši poklon

Na posebnom automatu moguća zamjena neželjenih božićnih darova za knjige

Ovih blagdana u Njemačkoj, knjigoljupci su na posebnim automatima potpuno besplatno mogli dobiti knjige u zamjenu za neželjene božićne poklone.

Ovih blagdana u Njemačkoj, knjigoljupci su na posebnim automatima potpuno besplatno mogli dobiti knjige u zamjenu za neželjene božićne poklone.

Sigurno ste ovih blagdana dobili barem jedan dar kojim niste baš bili pretjerano oduševljeni te ste se zahvalili na pažnji, potajno razmišljajući kako ga se riješiti. Zamislite da taj dar možete zamijeniti za vašu omiljenu knjigu.

Takvu pogodnost ovih blagdana imali su posjetitelji njemačke knjižare Hugendubel. Ova knjižara u suradnji sa izdavačem Bastei Lübbe osmislila je posebne automate koji omogućuju besplatnu zamjenu neželjenih darova. Prvi automat postavljen je 28. prosinca u knjižari Hugendubel u Münchenu, a narednih dana iste automate su dobile knjižare u Ingolstadtu i Nürnbergu.

Bastei Lübbe opskrbio je automate knjigama koje oni izdaju. U ponudi je bilo sedam različitih naslova uključujući autore Rebeccu Gablé i Ethana Crossa. Jedan od tih naslova knjigoljupci su mogli dobiti potpuno besplatno ako su predali svoj neželjeni božićni dar. Svi neželjeni pokloni darovani su u humanitarne svrhe tako da korisnici čak nisu imali ni grižnju savjesti što su ih se riješili.

Ne bi li bilo divno kada bismo slične automate imali i u Hrvatskoj?

FOTO: FLICKR/ALAN CLEAVER