LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetsko prvenstvo u SAD-u

Na današnji dan: bizarno ubojstvo mladog nogometaša zbog – autogola

Ubojica ga je navodno upucao 12 puta, a nakon svakog pucnja je, u stilu južnoameričkih komentatora, vikao „Goooool!!!”

Ubojica ga je navodno upucao 12 puta, a nakon svakog pucnja je, u stilu južnoameričkih komentatora, vikao „Goooool!!!”

Na današnji dan 1994. godine kolumbijski je grad Medelin zavijen u crno. Poznato po djelovanju tzv. narkobosova, to je područje obilježeno mnogim slučajevima kriminalnih radnji, no 2. srpnja 1994. godine dogodilo se nešto sasvim bizarno.

Naime, nakon odigrane nogometne utakmice između SAD-a i Kolumbije na Svjetskom prvenstvu u SAD-u, ubijen je kolumbijski nogometaš Andrés Escobar, i to zbog pogreške koja ih je koštala konačnog ishoda. Točnije, Escobar je slučajno u obrani zabio autogol, u nastojanju da zaustavi loptu protivničkog napadača. U tom trenutku, lopta se nezgodno odbila od njegove kopačke, prošla pored vratara i završila u golu, na veliko razočaranje i ljutnju narkobosova, koji su uložili veliki novac kladeći se u kolumbijski prolaz na prvenstvu.

Tragedija u srednjoj školi u Sanskom Mostu: domar ubio troje zaposlenika srednje škole



Kolumbija je te godine na Svjetskom prvenstvu, uz SAD, bila u skupini još i sa Švicarskom i Rumunjskom, a zbog Escobarove pogreške, jedina nije prošla skupinu. Mala, ali kobna sportska greška i velike oklade koštale su ga u konačnici života, jer je 2. srpnja ubijen pištoljem kalibra .38, a policija je za taj zločin uhitila Humberta Castra Muñoza, tjelesnog čuvara poznatog kolumbijskog narkokartela. Navodno ga je Humberto upucao 12 puta, a nakon svakog pucnja je, u stilu južnoameričkih komentatora, vikao Goooool!!!

Svjetski je dan humanosti: sjećanje na humanitarce stradale u bombaškom napadu u Bagdadu



Ubojica je osuđen na 43 godine zatvora, a na Escobarovom sprovodu okupilo se više od 120 tisuća ljudi.
FOTO: CANVA PRO/GETTY IMAGES, ILUSTRACIJA