LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lego set po istoimenoj poznatoj trilogiji dobiva svoju revitalizaciju

Lego „Povratak u budućnost” u još većem izdanju

Iako ovo nije prva Lego verzija poznatog vremeplova u obliku automobila DeLoreana, svejedno je najveća i najzanimljivija verzija dosad sa gotovo 2000 dijelova i tri načina na koje se vozilo može složiti.

Iako ovo nije prva Lego verzija poznatog vremeplova u obliku automobila DeLoreana, svejedno je najveća i najzanimljivija verzija dosad sa gotovo 2000 dijelova i tri načina na koje se vozilo može složiti.

Povratak u budućnost, trilogija koja se proslavila u 80-im godinama prošlog stoljeća, neupitno je jedan od najupečatljivijih filmskih uradaka u povijesti svjetske kinematografije. Stoga, nimalo je iznenađujuća činjenica da se film pridružio ostalim filmskim naslovima poput Ghostbustersa, Harryja Pottera, Star Warsa, Indiane Jonesa i mnogih drugih naslova koji su doživjeli svoju realizaciju u obliku Lego verzije. 

Sami set predstavlja ni više ni manje nego li vremeplov glavom i bradom koji se, podsjetnik, javlja u obliku auta branda DeLorean DMC-12 iz 1981. godine. Vremeplov će se sastojati od ukupno 1872 dijelova, a uključivati će i figurice dva ikonična protagonista- nezaboravnog dua Martyja McFlyja te Doctora Doca Emmetta Browna koje su onomad u trilogiji filmova tumačili Michael J. Fox i Christopher Lloyd. 

Ono što je posebno zanimljivo jest da će se automobil moći složiti na tri različita načina. DeLorean Time Machine koji je većini ljudi poznat je onaj iz prvog filma, a Lego verzija uključuje kondenzator svjetlosnog toka i kutiju s plutonijem za rekreaciju scena iz tog filma. Morat će se, doduše, kupiti tri seta da bi se prikazale tri verzije u isto vrijeme, jer svaka kutija uključuje različite grebele i druge elemente dizajna kako bi automobil izgledao više kao u budućoj vremenskoj liniji filma iz drugog filma i Divljeg zapada iz trećeg, odnosno, posljednjeg nastavka, uključujući hoverboard Martyja McFlyja i kotače spremne za željeznicu ili kotače koji se sklapaju tako da je automobil spreman za način letenja. 

Međutim, ovo nije prvi put da Lego izdaje set s tematikom spomenute trilogije. Osim što su Marty i Doc doživjeli i svoju Lego verziju u obliku BrickHeadza, jednako tako postoji i jedna manja verzija De Loreana sa spomenutim likovima iz 2013. godine kao i još dva omanja seta u sklopu igrice Lego Dimensions. Svejedno, ovo stoji kao najveći set iz Povratak u budućnost trilogije filmova dosad.

Lego Povratak u budućnost Time Machine set kreće u prodaju 1. travnja. Iako će postojati manje razlike između tri verzije DeLoreana koje možete izraditi, glavni model će na kraju biti visok preko 10 centimetara, širok 40 i dubok 20 centimetara.

Unatoč činjenici da ne može ići brže od 88 kilometara na sat, DeLorean je superzvijezda pop kulture. Prošle godine, Nacionalni registar povijesnih vozila stavio je automobil na 29. mjesto na svom kratkom popisu vozila naglašavajući američku automobilsku prošlost za buduće generacije. Još jedan filmski automobil, Lamborghini Countach LP400 S iz 1979. viđen u The Cannonball Run, bio je 30. automobil dodan na popis.

Tematika trilogije bila je dovoljno jaka da se može primijeniti i na vozila koja nisu DeLorean. Godine 2015. Toyota je koristila poznatu registarsku tablicu filma (na kojoj piše OUTATIME) na modificiranom Miraiju za izlaganje na SEMA-i te godine. Umjesto vodikove gorivne ćelije, ovu verziju navodno je pokretao slatki rekvizit Mr. Fusion stvoren uz pomoć MV Designza. Mirai je također modificiran s galebovim krilima, nečim što će biti lakše izgraditi od Lego kockica nego li u stvarnom svijetu. Toyota je također predstavila glumce Michaela J. Foxa i Christophera Lloyda u reklami s temom Povratka u budućnost za Mirai u to vrijeme.
FOTO: UNSPLASH