LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ideje za oporavak čovječanstva i planete

Krenule prijave na natjecanje u sklopu World Bank Group Youth Summita – za sve u dobi od 18 do 35 godina

– Grupacija Svjetske banke želi čuti mlade perspektivne ljude usmjerene na aktivno poduzimanje promjena u društvu te im omogućiti da se njihov glas čuje širom svijeta! – ističu predstavnici.

– Grupacija Svjetske banke želi čuti mlade perspektivne ljude usmjerene na aktivno poduzimanje promjena u društvu te im omogućiti da se njihov glas čuje širom svijeta! – ističu predstavnici.

I ove se godine organizira World Bank Group Youth Summit koji se iznimno odvija u virtualnom obliku. Ovogodišnja je tema Učinkoviti oporavak čovječanstva i planete

– Youth Summit osnovan je 2013. godine te je godišnji event koji organizira Grupacija Svjetske banke s ciljem povezivanja i ostvarivanja dijaloga s mladima širom svijeta o aktualnim temama i problemima današnjice. WBG Youth Summit je podružnica Youth-to-Youth mreže, najveće volonterske organizacije unutar Grupacije Svjetske banke koja promovira osnaživanje mladih širom svijeta. Glavni ciljevi Summita su sljedeći: potaknuti mlade na promišljanje inovativnih ideja i rješenja izazova u razvoju, pružiti alate mladima kako bi prisustvovali utjecajnim projektima, promovirati dijalog između mladih, WBG i ostalih međunarodnih sudionika. – pojašnjavaju organizatori.

Navode da su trenutno u potrazi za mladim ambicioznim ljudima iz Hrvatske, u dobi između 18 i 35 godina, koji bi se htjeli prijaviti na Pitch natjecanje do kraja mjeseca, odnosno do 31. ožujka, i tako ostvarili mogućnost sudjelovanja na Summitu. Natjecanje je otvoreno za individualne natjecatelje ili timove do 5 ljudi, bilo da su studenti, učenici ili stalno zaposleni pojedinci bilo koje profesije, i to neovisno o prethodnom iskustvu. Prijavljuje se na poveznici.

– Za prijavu je potrebno dostaviti rad u kojem će se obrazložiti inovativne ideje i prijedlozi kako doprinijeti učinkovitom, održivom i uravnoteženom oporavku ljudi i planeta Zemlje nakon ekonomske i zdravstvene krize koju je uzrokovao COVID-19. Grupacija Svjetske banke želi čuti mlade perspektivne ljude usmjerene na aktivno poduzimanje promjena u društvu te im omogućiti da se njihov glas čuje širom svijeta! – ističu predstavnici.

Naime, zainteresirani za sudjelovanje trebaju odabrati jednu od dviju ponuđenih tema i elaborirati svoje ideje kako popraviti svijet nakon kriznih vremena uzrokovanih pandemijom koronavirusa Prva je tema učinkoviti oporavak za čovječanstvo – kako osnažiti ljude u borbi s razornim posljedicama pandemije i pritom riješiti rastuću nejednakost u društvu, a druga učinkoviti oporavak za planet – koja su održiva rješenja u borbi protiv klimatskih promjena

Organizatori navode da sudionike očekuju prilika za mentorstvo stručnjaka Svjetske banke i finalista Youth Summita 2019, poznanstva s vodećim profesionalcima i poduzetnom mladeži širom svijeta, učenje u sklopu evenata i radionica, pa i početni kapital. 

– Individualci/timovi koji su prošli u uži krug dobit će povratne informacije o svojim radovima te će po potrebi u svibnju morati dostaviti dodatne informacije o prijedlozima, obaviti intervju, usavršiti svoje ideje opisane u rade i/ili predati kratak videopitch. Pet finalista bit će odabrano za izlaganje svojih prijedloga uživo na virtualnom Summitu u lipnju. – dodaju.

Sve dodatne informacije dostupne su na poveznici
FOTO: PIXABAY