LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jeftiniji i kvalitetniji

Kineski Apple "Xiaomi" bolji od originala

Kineski je proizvođač mobitela Xiaomi u prvoj polovici godine prodao više mobitela nego Apple.

Kineski je proizvođač mobitela Xiaomi u prvoj polovici godine prodao više mobitela nego Apple.

Kineski je proizvođač mobitela Xiaomi u prvoj polovici godine prodao više mobitela nego Apple.

Xiaomi često nazivaju kineskim Appleom zbog sličnosti u izgledu s Appleovim uređajima. Ipak, velika razlika između Xiaomija i Applea je u cijeni. Primjerice, Xiaomijev tablet „Mi Pad“ ima iste karakteristike kao iPad, ali se prodaje po cijeni od 240 dolara što je 150 dolara jeftinije od Applea.

Xiaomi je startup kompanija koju je 2010. godine pokrenuo Lei Jun. U prvoj godini poslovanja Xiaomi je prodao 7.19 milijuna mobilnih uređaja, dok ih je već u prvoj polovici 2014. godine prodao čak 26.11 milijuna, nadmašivši tako Apple. Prema rezultatima poslovanja vidi se da kompanija odlično posluje, a cilj joj je u ovoj godini ostvariti prodaju od ukupno 60 milijuna uređaja, ističe Business Insider.

Trenutno se Xiaomi planira proširiti na 14 regija u kojima si korisnici ne mogu priuštiti iPhone ili Samsung: Kina, Hong Kong, Tajvan, Singapur, Malezija, Indonezija, Indija, Filipini, Tajland, Vijetnam, Rusija, Turska, Brazil i Meksiko.

Xiaomi Mi3
 
Xiaomi Mi3; FOTO: www.mi.com
 
 


Zanimljivo je da Xiaomi nudi jednake karakteristike kao i Apple ili Samsung, a u nekim slučajevima su Xiaomijevi mobilni uređaji čak i bolji.
Koliko je Xiaomi Mi3 bolji od iPhonea 5S možete vidjeti u tablici, a zanimljivo je da su i jedan i drugi u prodaji od rujna prošle godine

Xiaomi vs iPhone
 
Xiaomi Mi3 vs iPhone 5S; FOTO: Screenshot
 
 

Na stranici Giga Geek ističu kako je maloprodajna cijena Mi3 modela oko 1850 kuna (16 GB) odnosno 2250 kuna (64 GB), a kada će se Xiaomijevi uređaji pojaviti u hrvatskim trgovinama, još se ne zna.

FOTO: WWW.MI.COM