LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raste trava zelena

Kanadsko sveučilište uvelo kolegij o marihuani

Osim što će studenti moći pohađati ovaj "zeleni" kolegij, također će biti dostupan i kao online tečaj.

Osim što će studenti moći pohađati ovaj "zeleni" kolegij, također će biti dostupan i kao online tečaj.

Sveučilište Kwantlen Polytechnic u Vancouveru pokrenulo je kolegij za sve one koji se žele specijalizirati za uzgoj marihuane. Uz to, Uvod u profesionalni menadžment marihuane za medicinske svrhe u Kanadi bit će dostupan kao online tečaj od 14 tjedana koji će početi ove jeseni.

Kolegij, koji će iznositi nemalih 1249 dolara, bit će podijeljen u dva dijela. Prvo će se studente učiti prepoznati ključne razlike u kakteristikama biljaka. Bit će osposobljeni raspoznavati  zdrav korijen biljke od nezdravog, savladat će tehnike tretiranja biljaka i naučiti kako prilagoditi okoliš za nastanak zdrave biljke. Osim toga, učit će o metodama navodnjavanja i kako obraniti biljku od parazita te procedure sušenja i spremanja.

S druge strane, bit će pravno potkovani u smislu da će morati savladati odredbe kanadskog zdravstva pa tako i povijest regulativa kanadske vlasti o marihuani i aktualne zakone o marihuani.

Marihuana se za medicinske svrhe u Kanadi koristi od 2001. godine. Hrvatska je na putu legalizacije kanabisa u medicinske svrhe i daleko je od toga da se uvede takav kolegij na fakultetu, ali tko zna. Dotad možete pročitati kakvo je stanje s legalizacijom u ostatku svijeta. 

Možemo zaključiti da unatoč mnogim nesuglasicama oko kanabisa, uvođenje ovakvog kolegija zasigurno je dobar način da se uporaba ove osporavane biljke učini sigurnom.