LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drama na letu

Kako ne odgajati djecu: uplakanu djevojčicu zaključali u toalet aviona

Djevojčica je plakala i pokušavala izaći iz zaključanog toaleta, dok jedna od žena govori: „ako prestaneš plakati, možeš izaći.” i „ako prestaneš plakati, teta će te vratiti baki”.

Djevojčica je plakala i pokušavala izaći iz zaključanog toaleta, dok jedna od žena govori: „ako prestaneš plakati, možeš izaći.” i „ako prestaneš plakati, teta će te vratiti baki”.

Na nedavnom domaćem letu u Kini, dvije žene optužene su za zlostavljanje djeteta nakon što su odvojile uplakanu djevojčicu od njezine bake i zaključale je u toalet aviona. Incident, koji se dogodio 24. kolovoza 2024. godine, na letu iz Guiyanga u Šangaj, izazvao je val kritika na društvenim mrežama nakon što je jedna putnica objavila videosnimku na društvenim mrežama, prenosi The Guardian.

Na snimci se vidi djevojčica kako plače i pokušava izaći iz zaključanog toaleta, dok jedna od žena govori: ako prestaneš plakati, možeš izaći. i ako prestaneš plakati, teta će te vratiti baki. Nijedna od žena navodno nije u rodbinskoj vezi s djetetom.

Kina ukida međunarodna posvojenja za strance koji nisu rodbina, nesigurnost za obitelji u SAD-u



Zrakoplovna tvrtka Juneyao Airlines potvrdila je incident, navodeći da je dijete odvedeno u toalet uz pristanak bake, kako bi ju se odgojilo. Tvrtka je također izjavila da je razgovarala s majkom djeteta, koja nije bila na letu i koja je navodno razumjela postupak žena.

Ovo su jeftini letovi koje možete uloviti još sutra i iskoristiti ljeto za istraživanje Europe


Baka je cijelo vrijeme stajala ispred vrata toaleta, nesvjesna da se incident snima. Žena koja je zabilježila i objavila cijeli incident na društvenim mrežama, u početku je bila zadovoljna tom intervencijom, navodeći kako su mnogi putnici koristili maramice kako bi blokirali uši, dok su se neki premjestili na stražnji dio aviona kako bi izbjegli buku. No, video je ubrzo obrisan nakon što je izazvao lavinu negativnih komentara.

Na društvenim mrežama incident je izazvao burnu raspravu o fenomenu poznatom kao xiong haizi, što je sleng za neodgojenu djecu koja se smatraju razmaženom ili nestašnom. Jedan korisnik je komentirao da baka i dvije tete trebaju biti tužene, a socijalne službe trebaju intervenirati, jer ako su ovakvi roditelji, djeca će patiti u budućnosti.

Student koji je uhodio Taylor Swift ne boji se mogućih posljedica!



To nije prvi put da ponašanje u avionu izaziva kontroverze u Kini. Ranije ovog mjeseca, let iz Chongqinga odgođen je za jedan sat nakon što se dijete žalilo da je sjedalo u ekonomskoj klasi preusko, a majka mu je dopustila da se premjesti u prvi razred, unatoč prigovorima stjuardesa.

IZVOR: THE GUARDIAN
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA