LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimljivost iz sporta

Kako je poznati nogometaš varao na ispitu iz talijanskog, bili su suspendirani i zaposlenici sveučilišta

Incident koji je bacio sjenu na sportski i akademski integritet u zajednici, stvarajući brojne polemike o etičnosti i transparentnosti u sportu te akademskom sektoru.

Incident koji je bacio sjenu na sportski i akademski integritet u zajednici, stvarajući brojne polemike o etičnosti i transparentnosti u sportu te akademskom sektoru.

Luis Suarez, poznati urugvajski nogometaš, bio je 2021. godine blizu prelaska iz Barcelone u Juventus, no transfer je propao zbog skandala s lažiranjem ispita talijanskog jezika. Suarez je trebao steći talijansko državljanstvo kako bi se izbjegla ograničenja na broj stranih igrača izvan Europske unije, za što mu je bila potrebna minimalna B1 razina znanja talijanskog jezika.

Juventus se našao u središtu kontroverze nakon što su procurile informacije da je klub unaprijed dobio pitanja s ispita na Sveučilištu u Perugi. Prema navodima, Suarez je dobio upute kako da odgovori na pojedina pitanja kako bi osigurao prolaznu ocjenu koja mu je bila potrebna. Iako je Suarez prošao ispit, curenje informacija brzo je dovelo do skandala.

Tečaj talijanskog jezika namijenjen brucošima, za početnike i one koji žele obnoviti znanje



Kao rezultat ovih otkrića, nekoliko članova Sveučilišta u Perugi suspendirano je, a četvero službenika Juventusa kažnjeno je, uključujući Fabia Paraticija, visokopozicioniranog člana uprave kluba. 

Međimurje ponosno na svoje sportske talente koji su ostvarili zavidne rezultate na međunarodnoj sceni



Ipak, za Suareza se sve dobro završilo, jer je transferiran u Atletico Madridu, gdje je svojim igrama značajno doprinio osvajanju španjolske La Lige te sezone.
FOTO: CANVA PRO / MASTERSERGEANT, ILUSTRACIJA