LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVA DRUŠTVENA MREŽA

Jeste li se već postali dio BeReala?

Nova društvena mreža hit je među mladima jer pokazuje kako izgleda pravi život njezinih korisnika. Hoćeš li se okušati u ovom trendu?

Nova društvena mreža hit je među mladima jer pokazuje kako izgleda pravi život njezinih korisnika. Hoćeš li se okušati u ovom trendu?

Jeste li već čuli za BeReal? Riječ je o novoj aplikaciji za dijeljenje fotografija koja ima za cilj potaknuti korisnike da prestanu koristiti filtere i pokažu svoje pravo lice. Sama platforma nastala je 2020. godine, a cilj je korisnike potaknuti da dva puta dnevno objave svoje nefiltrirane fotografije. Ideja dolazi iz želje da se korisnike aplikacije ohrabri da budu što autentičniji umjesto da konstantno pokušavaju prezentirati najbolju verziju sebe. 

Prema novim istraživanjima BeReal je nova opsesija generacije Z. Iako je lansiran 2020., tek je ove godine doživio zamah među korisnicima. Kako navodi Social Media Today, preuzimanje aplikacije poraslo je za 315% od početka godine te je sada četvrta na popisu najčešće preuzimanih aplikacija iz segmenta društvenih medija, iza Instagrama, Snapchata i Pinteresta.

Prema opisu aplikacije u Appleovom App Storeu, BeReal potiče ljude da „pokažu svojim prijateljima tko su zapravo“, to jest uklanjanjem filtera i pretjeranim uređivanjem fotografija. BeReal korisnicima omogućuje dijeljenje fotografija sebe i svog života. Svaki korisnik bi trebao objavljivati jednom dnevno, u isto vrijeme.

Aplikacija obavještava korisnike u nasumično vrijeme tijekom dana da je „vrijeme da budu stvarni“. Tada dvije minute krenu odbrojavati i korisniku daju ograničenu količinu vremena da ovjekovječi trenutak u kojem se nalazi. Kada se objavljuje post aplikacija snima fotografiju istovremeno koristeći i prednju i stražnju kameru, tako da drugi korisnici mogu vidjeti kako izgledate i gdje se nalazite.

Korisnici koji su je isprobali kažu kako su aplikacijom oduševljeni baš zato što im ne odvlači previše pozornosti, a omogućuje im da svakodnevno budu u kontaktu sa svojim prijateljima bez nepotrebne prokrastinacije. Aplikaciju možete preuzeti na poveznici i sami isprobati ovaj novi trend. 

FOTO: UNSPLASH