LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uvjet za domaće i strane studente

Jedno od najboljih svjetskih sveučilišta zahtijeva od studenata da se cijepe do jeseni

Domaći i strani studenti Sveučilišta Harvard morat će primiti sve potrebne doze cjepiva prije nego se vrate na kampus, priopćilo je Sveučilište.

Domaći i strani studenti Sveučilišta Harvard morat će primiti sve potrebne doze cjepiva prije nego se vrate na kampus, priopćilo je Sveučilište.

Studenti Sveučilišta Harvard morat će se cijepiti protiv koronavirusa ako žele nastaviti svoj studij ondje i to cjepivima koja su odobrena od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). 

– Kako bi postigli visoku razinu procijepljenosti koja je potrebna kako bi zaštitili našu zajednicu, Harvad će zahtijevati cijepljenje protiv koronavirusa za sve studente koji će na jesen biti na našem kampusu. – stoji na službenoj stranici Sveučilišta Harvard.

Necijepljenje će biti opcija isključivo za studente koji se ne smiju cijepiti samo iz medicinskih ili vjerskih razloga. S Harvarda zahtijevaju da studenti prije povratka na kampus budu cijepljeni drugom, odnosno zadnjom dozom najmanje dva tjedna prije i to isključivo cjepivima Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ili AstraZeneca/Oxford.

Za međunarodne studente i sve ostale koji nisu imali priliku biti cijepljeni cjepivima koja su odobrila FDA ili WHO, Sveučilište planira prije jeseni ponuditi cijepljenje po njihovu dolasku. Također su napisali kako očekuju da će nastavnici, osoblje i istraživači koji rade na kampusu uložiti sve napore kako bi se cijepili.

S Harvarda su zahvalili svojoj akademskoj zajednici na protekloj godini:

– Protekla akademska godina dokazala je ono što smo cijelo vrijeme znali – bez obzira na zastrašujuć ili neodoljiv izazov s kojim se suočava naša zajednica, okupit ćemo se, podržati jedni druge i pronaći način za prevladavanje i napredovanje. Ponosni smo što smo članovi zajednice Harvard koja nas iznova zadivljuje svojim marljivim radom, kreativnošću, otpornošću i temeljnom humanošću. 

Prije nešto više od dva tjedna, svim odraslim osobama u Sjedinjenim Američkim Državama dostupno je besplatno cjepivo protiv koronavirusa, zbog čega se, između ostalog, Harvard odlučio na ovaj potez.
FOTO: WIKIPEDIA