LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novosti za iPhone korisnike

Izlazi aplikacija koja će olakšati čitanje članaka preko Facebooka

Facebook je pronašao brz i jednostavan način za pregledavanje članaka sa News feeda - aplikaciju Instant Articles.

Facebook je pronašao brz i jednostavan način za pregledavanje članaka sa News feeda - aplikaciju Instant Articles.

Već duži niz godina Facebook služi kao jako dobra platforma za reklamiranje članaka raznih online medija. Neke dobro plasirane TV kuće ili novine uspješno povećavaju broj pregleda svojih web stranica upravo zahvaljujući objavama na Facebookovoj naslovnoj stranici, odnosno News feedu, a neke su se samo na taj način i proslavile (primjerice BuzzFeed i Huffington Post). Reklamiranje se, naravno, plaća Facebooku, ali ne i dijeljenje među korisnicima. Bilo je pitanje vremena kada će Facebook okrenuti stvari u svoju korist.

Sada se i to dogodilo – Facebook je objavio svoju novu aplikaciju za iPhone uređaje Instant Articles. Aplikacija omogućava daleko jednostavnije i brže pregledavanje članaka pa ako vas je živciralo to što morate naknadno otvarati link za članak koji vam se učini zanimljivim, sada ćete imati brži i efikasniji prikaz istog. Aplikacija podržava video zapise, audio zapise, povećavanje, lajkanje i komentiranje.

New York Times, BuzzFeed, National Geographic, NBC, The Guardian samo su neki od medija koji su u suradnji s Facebookom omogućili ovakav način pregledavanja novosti. 

Međutim, dvojaki su stavovi vlasnika online medija o Instant Article aplikaciji. Diskutabilno je hoće li se broj pregleda smanjiti odluče li se na suradnju s Facebookom, a ako se odluče, koliki će profit imati od toga. Chris Cox (Facebook) naglašava kako će vlasnici medija zadržati svoja prava i kontrolu nad člancima.

FOTO: FACEBOOK MEDIA