LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novosti u obrazovnom sustavu

Irsko sveučilište uvodi novu diplomu: prvostupnik influencer

Studij traje četiri godine, a prijave će biti otvorene u studenom.

Studij traje četiri godine, a prijave će biti otvorene u studenom.

Irska će od 2024. godine nuditi mogućnost studiranja i stjecanja diplome prvostupnika influencera. Profesija influencera globalno se procjenjuje na 16.4 milijarde dolara, prenosi Telegram.

Program će se održavati na South East Techincal University (SETU) u Carlowu, a prijave će biti otvorene u studenom. Svi koji nakon četiri godine studiranja dobiju diplomu službeno će imati titulu prvostupnika umješnosti u stvaranju sadržaja i društvenih medija.


Kako zadržati publiku?
 

Tečajevi upravljanja kriznim situacijama, socijalna psihologija, odnosi s javnošću, video i audio montaža, kritičke i kulturne studije te kreativno pisanje vještine su koje će sudionici studija učiti i razvijati, a cijeli program osmislilo je sveučilište.

Diplomanti će biti osposobljeni za stvaranje sadržaja u osobne svrhe ili za tvrtke i organizacije, a već je zabilježen rast interesa poslodavaca za budući studij.
 

“To je područje koje ima specifičan skup vještina. Oslanja se na postojeće medijske, PR i marketinške vještine, ali je posve novo.” – rekla je predavačica medija i komunikacija na sveučilištu dr. Eleanor O'Leary.


Cilj studija je educirati studente o tome kako surađivati s publikom, a poseban je fokus na tome kako zadržati publiku.

Društveni mediji stavka su koja se vrlo brzo mijenja u čemu leži caka i glavno pitanje kada je riječ o ovoj diplomi – je li održiva?

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA