LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medijsko obrazovanje

Hrvatski volonterski projekt „Djeca medija“ osvojio prestižnu europsku nagradu

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu „Djeca medija“ dobitnik je posebne nagrade međunarodnog žirija koji je vrednovao rad europskih projekata medijskog obrazovanja u organizaciji Evens Foundationa.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu „Djeca medija“ dobitnik je posebne nagrade međunarodnog žirija koji je vrednovao rad europskih projekata medijskog obrazovanja u organizaciji Evens Foundationa.

Projekt Djeca medija osvojio je prestižnu europsku nagradu koju dodjeljuje Evens Foundation, vodeći promotor medijskog obrazovanja u Europskoj uniji. On okuplja više od 100 volontera koji su održali 600 radionica o medijskoj pismenosti za 12 000 polaznika.

Posebna nagrada žirija u ovogodišnjem natječaju za projekt medijskog obrazovanja dodijeljena je Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) koje provodi projekt. U odluci je istaknuto da je to zbog pristupa koji povezuje rad sveučilišnih nastavnika i volontera, načina kako pristupa medijima, važnosti projekta u kontekstu Hrvatske, utjecaja koji ima na polaznike i volontere te posvećenog volonterskog pristupa kao pozadine rada organizacije.

Predsjednik i utemeljitelj DKMK-a, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, izjavio je kako je ova nagrada došla u pravo vrijeme kao potvrda svim članovima koji više godina predano rade na promociji medijskog obrazovanja te je dodao:

– Svojim smo radom na primjeru Djece medija dokazali da volonterski projekti mogu biti održivi i međunarodno prepoznati. Posebno nas raduje kako su međunarodne institucije potvrdile vrijednost našeg jedinstvenog pristupa medijskom obrazovanju djece, roditelja, stručnih suradnika, nastavnika i profesora. –

Zahvalio je svim korisnicima i volonterima te posebno institucijama s kojima Djeca medija surađuju već nekoliko godina i koji su od početka podržavali projekt: Grad Velika Gorica, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, udruga Pragma, ali i hosting kompanija Avalon i župa sv. Blaža iz Zagreba. Udruga je dobila i financijsku potporu od 5000 eura, koja će se namjenski koristiti i u kampanji na razini EU, kojoj je cilj informirati sve države članice o modelu rada projekta.

U natjecanju je sudjelovao veći broj projekta iz cijele Europe, a odluci žirija prethodio je posjet predstavnika organizatora, provjera i analiza rada DKMK-a te vrednovanje koje je proveo međunarodni tim stručnjaka. Svečana nagrada DKMK-u dodijelit će se u Sarajevu 21. rujna na središnjoj europskoj konferenciji o medijskoj pismenosti Media Meets Literacy, koju organizira Evens Foundation u suradnji s partnerima. Glavnu ovogodišnju nagradu osvojio je projekt Zalab, koji u Italiji provodi projekt Otherness koji na jedinstven način o medijskoj pismenosti obrazuje migrante.

FOTO: FACEBOOK